Sorin Ovidiu Vântu, reţinut de procurori

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost reţinut joi de procurorii Parchetului General, pentru o perioadă de 24 de ore în cadrul anchetei privind fuga din ţară a fostului director al Gelsor Nicolae Popa condamnat în dosarul FNI, au declarat surse judiciare. Sorin Ovidiu Vântu a fost audiat la Parchetul General, după care a fost scos din sediu, în jurul orei 12,30, şi băgat într-o dubă, fără a avea cătuşe la mâini. Alex Stoian, şoferul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, a fost şi el reţinut tot pentru o perioadă de 24 de ore, în cadrul aceleiaşi anchetei privind fuga din ţară a fostului director al Gelsor Nicolae Popa condamnat în dosarul FNI. Alex Stoian a fost scos din sediul Parchetului General cu cătuşele la mâini şi a fost dus în arestul Direcţiei Cercetări Penale. Procurorii au efectuat percheziţii la locuinţele lui Sorin Ovidiu Vântu, preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere Petrom, Liviu Luca, Octavian Turcan şi Alex Stoian. Aceştia au fost duşi apoi la sediul Parchetului General pentru a fi audiaţi.
Parchetul General a anunţat joi că efectuează percheziţii la 10 adrese şi audiază o serie de persoane în dosarul în care sunt cercetate circumstanţele în care Nicolae Popa a fost sprijinit pentru a părăsi România.
„Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în colaborare cu ofiţeri de poliţie ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, continuă cercetările în cauza având ca obiect favorizarea infractorului, respectiv stabilirea circumstanţelor în care Nicolae Popa a fost sprijinit pentru a părăsi România şi a se stabili în străinătate, sustrăgându-se astfel de la executarea unei pedepse privative de libertate de 15 ani”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES. Parchetul arată că, în urma comisiilor rogatorii efectuate în Indonezia şi Cipru, au fost predate documente de către autorităţile competente în conformitate cu procedura asistenţei judiciare în materie penală şi s-a procedat, totodată, la audierea lui Popa Nicolae.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s