Avocaţii englezi ridică la Dej o casă pentru nevoiaşi

40 de angajaţi ai firmei de avocatură Addleshaw Goddard din Marea Britanie vor lucra între 8 şi 13 august la construcţia unei case din Dej. Corina şi Gabriel Bote şi nou-născutul lor, David, vor avea în curând o locuinţă, în care femeia va dispune de amenajări specifice pentru handicapul locomotor grav pe care îl are din 1989. “îmi este imposibil să cobor cu căruciorul, fără să-i fac pe cei din jurul meu să depună efort fizic, lucru pe care nu vreau să îl fac. în toţi aceşti ani, viaţa mea s-a scurs între patru pereţi, cu mult plâns şi multă suferinţă”, explică Corina drama zilnică prin care trece.
Gabriel este confecţionar tâmplărie, aluminiu şi PVC la o firmă locală din Dej. Venitul lunar al familiei nu depăşeşte 1.600 de lei, din care cei trei membri ai familiei îşi cumpără cele necesare traiului zilnic şi plătesc cheltuielile apartamentului în care stau cu familia Corinei. Au intrat în programul Habitat for Humanity Cluj în 2008 şi din primăvara acestui an au început lucrările la “Casa pe pământ” din Dej.
Fundaţia locuinţei a fost realizată cu ajutorul voluntarelor de la organizaţia Women Solidarity, al organizaţiei studenţeşti AIESEC Cluj-Napoca, cu sprijinul unui grup de cadeţi americani şi cu cel oferit de familiile care doresc să intre în Programul de Construcţii al organizaţiei. Munca lor a fost continuată în iunie de o echipă de voluntari de la Europharm Distribuţie.
Cei 40 de avocaţi de la Addleshaw Goddard vor lucra la înălţarea casei din Dej în a doua săptămână a lunii august. Firma britanică a mai trimis voluntari şi în vara anului trecut, când avocaţii au ridicat o casă în satul clujean Popeşti. Truda englezilor la casa din Dej va fi continuată între 15 şi 26 august de către “un grup de 10 prieteni ai lui Costo Birthday – team lider al Addleshaw Goddard din Marea Britanie”, după cum au precizat oficialii Habitat for Humanity Cluj. De asemenea, între 28 august şi 5 septembrie vor veni la Cluj să muncească pe şantierele asociaţiei alţi 16 angajaţi ai companiei de avocatură din Marea Britanie. între 24 şi 26 septembrie sunt programaţi 40 de angajaţi ai companiei Investec din Marea Britanie.

Sursa: ziuadecj.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s