Doar jumate de miliard de euro s-a furat din Romania?

bmwConform unui raport al Ministerului Public sume de bani si bunuri de peste jumate de miliard de euro au fost indisponibilizate in Romania. Pentru recuperarea acestei sume s-a infiintat o agentie nationala condusa de Cornel Calinescu, director in cadrul Ministerului Justitiei.

ANABI va avea o schema de personal formata din 50 persoane si se va ocupa cu administrarea bunurilor mobile si imobile din momentul instituirii sechestrului de catre procuror si pana la finalul verdictului.

Practic, ANABI va corecta o situatie bizara aparuta in diverse cazuri. Cel mai bun exemplu este cel al sechestrului pus pe BMW-ul lui Relu Fenechiu. Desi a fost condamnat in 2011 in dosarul Transformatorul, procurorii nu i-au ridicat efectiv masina fostului ministru ci doar s-au asigurat ca nu va fi instrainata.

Dupa ce a venit si sentinta definitiva in 2014, masina trebuia confiscata doar ca nu a fost gasita de executorii judecatoresti. Mai mult cei de la Politia Rutiera au anuntat ca „masina nu a fost identificata in trafic”.

ANABI poate identifica si bunurile din afara tarii a unei persoane doar ca avand rolul de administrare a bunurilor nu poate recupera prejudiciile. In continuare Fiscul se va ocupa cu recuperarea dar procentul de pana acum al ANAF-ului este ridicol, undeva la 10%.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s