10 ani de chin pentru Aeroportul International Brasov

aeroport_brasov_-_pista_finalizataDesi se afla in mijlocul tarii si are un potential turistic enorm, Brasovul sufera din cauza aeroportului. Celelalte orase mari din tara precum Cluj, Iasi si Timisoara au trafic intens si rute in cele mai importante tari din Europa. Daca intrebi un brasovean de ce nu are orasul un aeroport acesta iti va zice ca nu vor bucurestenii.

Pana acum, Consiliul Judetean a cheltuit 24 milioane de euro cu proiectul aeroportului iar brasovenii s-au ales doar cu o pista finalizata de 2850 metri. Si totusi sunt semne bune pentru brasoveni care au primit ieri vestea ca deputatii au votat pentru trecerea terenului aeroportului pe perioada nedeterminata judetului Brasov.

Acum, pentru continuarea lucrarilor ar mai fi nevoie de vreo 54 milioane de euro bani pe care nimeni nu ii are. In disperare de cauza, brasovenii incearca solutia parteneriatelor, Primarie – CJ Brasov – Primaria Sfantu Gheorghe – CJ Covasna.

Pentru construirea terminalui se ia in calcul si varianta concesionarii dar pana la finalizarea proiectului este cale lunga.

Foto: bzb.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s