O alta statistica rusinoasa pentru Romania

trafic-persoaneCele mai multe victime ale traficantilor de persoane din Uniunea Europeana provin din Romania si Bulgaria. Numarul minorelor traficate l-a depasit pe cel al femeilor majore. Conform unui raport al Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane au fost identificate anul trecut numai putin de 880 victime, 583 dintre ele fiind de sex feminin.

O treime dintre victime sunt fete sub 18 ani. Statistica ANITP arata ca 498 dintre victime au fost exploatate sexual, 180 au fost exploatate prin munca iar 80 prin cersetorie si obligare la comiterea de furturi.

Problemele din familie, situatia materiala precara, absenta parintilor sunt cativa factori care transforma fetele in victime ale traficantilor. Tot anul trecut peste 250 persoane au fost condamnate pentru trafic de persoane sau de minori.

Una dintre cele mai cunoscute metode ale traficiantilor este cea de tip „Loverboy”. Practic, traficantii le determina pe tinere sa se indragosteasca de ei dupa care le obliga sa se prostitueze. Majoritatea victimelor provin din sate sarace ale tarii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s