Paradoxul fotbalului romanesc

In urma cu cativa ani echipele din Romania jucau in mocirla. Ne-am facut de ras prin Europa cu meciurile din cupele europene ale echipelor noastre, culminand cu celebra partida in nisip a tricolorilor cu nationala Danemarcei. In ultimul timp, se investesc bani in arene ultramoderne dar dispar echipele cu traditie.

Ploiestiul are stadion frumos dar echipa joaca in liga a patra, Clujul are un OZN de 30.000 locuri dar Universitatea evolueaza tot prin liga a patra, Craiova isi ridica o arena noua dar intre timp a disparut Universitatea, Piatra Neamt are un stadion la standarde UEFA dar nu mai detine echipa de fotbal, Targu Jiu va juca incepand cu anul viitor intr-o locatie noua dar gorjenii au intrat in insolventa.

Romania va gazdui in anul 2020 patru meciuri de la Campionatul European iar in Bucuresti se vor investi 105 milioane de euro pentru renovarea stadioanelor Cotroceni, Ghencea, Giulesti si Stefan cel Mare. Toate meciurile vor fi gazduite de Arena Nationala dar in celelalte locatii se vor pregati formatiile care vor juca la Campionatul European.

„În parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal şi respectând standardele UEFA, MDRP prin compania noastră va realiza patru arene care totalizează peste 70.000 de locuri pentru toţi fanii sportului: 8.000 de locuri la stadionul Arcul de Triumf, 18.400 de locuri la stadionul Giuleşti, 20.000 de locuri la stadionul Dinamo şi 30.000 de locuri la stadionul Steaua. Finaţarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi estimăm un cost de aproximativ 1.500 de euro pentru fiecare loc din tribună. Guvernul României a declarat deja Euro 2020 drept proiect de interes naţional”, a declarat Manuela Irina Pătrăşcoiu, director general la Compania Naţională de Investiţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s