Workplace este noul Facebook pentru companii

facebook-workplace-1Se lucrează de mult timp la o versiune de Facebook dedicată mediilor de afaceri, companiilor, organizațiilor non-profit și instituțiilor de înățământ. Aceasta a fost lansată oficial și poartă numele de Workplace. Inițial s-a crezut că va purta numele de Facebook at Work, dar noua platformă a celor de la Facebook tocmai a ieșit dintr-o perioadă de aproximativ 20 de luni de beta și numele ei oficial este Workplace.

Simplu și eficient, acest nume este o referință la faptul că se pretează să folosiți noul serviciu doar la locul de muncă. Alternativele care există la această oră pentru Workplace sunt Slack și Yammer.

Deși experiența oferită este foarte similară cu Facebook-ul pe care îl cunoașteți de atâta timp și pe care peste 1,5 miliarde de oameni îl folosesc în mod regulat, Workplace se diferențiază prin câteva elemente esențiale. În primul rând, vă permite să nu vă mai folosiți contul personal de Facebook la serviciu.

În al doilea rând, sunt incluse o serie de particularități menite să faciliteze colaborarea cu alți membri ai companiei în care lucrați. Se pune accent pe grupuri și metode de comunicare destinate lucrului împreună.

Workplace by Facebook, cum este prezentat în comunicatul oficial, este deja disponibil atât pentru desktop-uri, cât și sub forma unei aplicații de mobil. Chiar dacă este gândit pentru uz intern, în această variantă de Facebook, există totuși un News Feed și aveți acces la unelte precum Live Video, Reacții, Groups, Chat și apeluri video.

Workplace este departe de a fi un serviciu gratuit, cu excepția cazurilor în care este folosit într-o organizație non-profit sau în învățământ. Companiile vor fi nevoie să plătească pentru fiecare utilizator în parte de Workplace. Sub 1000 de angajați, trebuie să plătiți 3 dolari pe lună, între 1001 și 10.000 de angajați, taxa lunară este de 2 dolari, iar peste 10.000 de angajați, tariful este un dolar.

Printre companiile care s-au grăbit deja să se aboneze la noul serviciu se numără Royal Bank of Scotland, Starbucks, Booking.com și operatorul de telefonie Telenor.

Sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s