Sa ne adaptam noii generatii. Vlog in loc de TV

vloggingTinerii nu sunt preocupati de emisiunile TV. Sursa lor de informatii este Internetul iar mai nou vloggingul. Vlogul este o formă de blog in care mediul multimedia este constituit de video si este foarte popular pe You Tube. Recent un vlogger din Republica Moldova a reusit sa puna pe jar un oras intreg. Tinerii s-au mobilizat pe Internet si au luat cu asalt un mall din Iasi pentru a-l cunoaste pe vloggerul Ilie Bivol, venit special din Chisinau sa-si cunoasca fanii din Romania. Pentru televiziuni acest lucru este de neinteles. Ironia sortii, in ultimii ani, televiziunile de stiri in special au manipulat, au incercat sa scoata oamenii pe strazi pentru a-l demite pe X sau Y dar nu au reusit sa adune atatia oameni precum basarabeanul Ilie. Pentru cei din TV, vloggingul este o prostie, o banalitate dar tinerii sunt atrasi de aceasta forma de divertisment.

Multi adolescenti sustin ca au invatat sa iubeasca, sa glumeasca, sa-si controleze starile prin intermediul vloggingului. In Romania acest concept a prins destul de bine. Diversi necunoscuti au devenit brusc adevarate vedete pe Internet. La capitolul financiar, deocamdata castigurile nu sunt stralucite dar piata are potential. In lupta imaginara dintre vloggeri si cei din TV se pare ca viitorul arata mai bine pentru prima categorie.

Deja, oameni importanti din mass media si-au dat seama ca trebuie sa se adapteze situatiei pentru a ramane in actualitate. George Buhnici, prezentatorul emisiunii iLikeIT difuzata pe PRO TV reuseste sa castige si ceva bani de pe urma canalului sau de pe youtube.

Recent, o jurnalista de la Digi 24 si-a pus in cap aceasta lume a vloggerilor.

„Imaginează-ţi un hol cu vreo patru sute de puşti, nu cred că avea vreunul mai mult de 15 ani, toţi strigând ‘Ilie’. Şi Ilie era acolo, are şi el vreo 16 ani, e din Chişinău şi e vlogger, pentru că el face un fel de blogging pe youtube, adică se înregistrează în fiecare zi făcând nimicuri…Îl avem şi pe iRaphahell care are 600.000 de abonaţi pe youtube, el se joacă pe calculator şi face recenzii. Şi l-am mai găsit pe Selly, care are aproape 500.000 de abonaţi, Selly nu face nimic. Selly s-a filmat împreună cu iubita lui de 17 ani vreo 13 minute făcând nimic şi are un milion de vizualizări” a spus Ioana Ciurlea, reporter Digi24.

Drept raspuns, vloggerii i-au prezis jurnalistei ca va lucra pentru ei peste 5-6 ani. Cine are dreptate?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s