Harul nu ti-l ia nimeni

preotul-floreaIn ultimii ani s-au umplut retelele de socializare cu poze ale unor preoti care au afisat opulenta desi enoriasii au cerut mai mereu de la acestia, smerenie. Pe buna dreptate oamenii s-au transformat in acuzatori la adresa fetelor bisericesti care si-au abandonat misiunea in randul comunitatilor cautand prosperitate, siguranta financiara si putere. Slava Domnului ca mai avem si preoti care nu si-au pierdut harul iar aici as vrea sa-l dau ca exemplu pe preotul Florea din comuna Cornu Luncii judetul Suceava.

Scriu despre acest om pentru ca il cunosc si personal iar ca jurnalist, in 12 ani de presa, nu am vazut vreodata un preot gonind nebuneste la volanul unei masini de pompieri pentru a ajunge la un incendiu.

Da, preotul Florea face si astfel de lucruri. In urma cu cativa ani mai multe case din sat au ars. Atunci, preotul si-a dat seama ca localitatea are nevoie de o masina de pompieri.

Si-a vandut tractorul personal iar impreuna cu un preot francez a reusit sa achizitioneze o autospeciala second hand din Hexagon. Preotul a incropit o echipa de voluntari din sat cu care participa la actiuni pe raza comunei. Pana acum au reusit sa stinga cateva zeci de incendii.

Mai mult, preotul impreuna cu enoriasii se ocupa de curatarea locului care a ars. Prin donatii ale satenilor si cu sprijinul primariei din comuna ridica napastuitilor case noi.

Preotul Florea are mereu telefonul deschis. Imi povesteau oamenii ca a fost sunat in miez de noapte de o femeie gravida, pe cale sa nasca. Desi sunt 25 kilometri pana la Suceava, parintele Florea a scos un timp record pana la maternitate. Femeia a nascut la timp si i-a ramas recunoscatoarea parintelui.

Gabriel Puiu Florea dispune acasa de un atelier de tamplarie si unul de fierarie iar daca un batran are nevoie de vreo coada de topor nu ezita sa-si serveasca consateanul. Saptamana trecuta parintele si-a facut slujba obisnuita la biserica, pe la amiaza a binecuvantat bucatele la praznicul bunicului meu iar dupa amiaza a intervenit la doua incendii. De ce nu sunt toti preotii la fel?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s