Virusul Zika a ajuns si in Romania

zikaO tanara ce si-a petrecut concediul in Martinica s-a infectat cu acest virus. Ea este in afara oricarui pericol sustin cei de la Ministerul Sanatatii care dau asigurari ca riscul de transmitere este minim. Persoanele care se deplaseaza in zonele cu transmitere activa a virusului se pot proteja astfel:

a) Țânțarii Aedes care transmit virusul Zika au activitate maximă în timpul zilei. Masurile care previn transmiterea prin intermediul ințepăturii de țânțar sunt:

– Utilizarea substanțelor anti țânțari (conform indicatii de pe eticheta lor).
– Purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi și de pantaloni lungi, în special în orele de maximă activitate a țânțarilor Aedes.
– Plase contra țânțarilor sau aer condiționat în camera unde dorm.

b) Utilizarea prezervativelor reduce riscul de transmitere a virusului Zika prin contact sexual.

– Femeile gravide sau care programează o sarcină nu ar trebui să călătorească în zonele cu transmitere activă a virusului Zika, iar dacă locuiesc într-o regiune cu transmitere a virusului ar trebui să respecte riguros măsurile de împiedicare a contaminării prin înțepatură de țânțar.
– Persoanele cu imunodepresii sau boli cronice severe ar trebui să solicite o consultație de medicină călătorului înainte de a se deplasa într-o astfel de regiune cu transmitere a virusului.

Informații pentru cei care revin din regiuni cu transmitere activă a virusului Zika

Femeile insărcinate care au călătorit sau locuit în regiuni cu transmitere activă a virusului Zika ar trebui să menționeze aceasta situație medicului care monitorizează sarcina. Pentru protecția fătului, bărbații care au călătorit în zone cu transmitere de virus Zika ar trebui să aibă contact sexual protejat cu partenera sa însărcinată sau să fie abstinenți până la finele sarcinii. Călătorii care revin din zone cu transmitere de virus Zika ar trebui să aibă doar contacte sexuale protejate în primele 8 saptamani după revenire în țară pentru a reduce riscul de a transmite acest virus. Daca apar simptome compatibile cu infecția cu virusul Zika ar trebui să respecte abstinența/contacte sexuale protejate pentru cel puțin 6 luni. Persoanele cu imunodepresii sau boli cronice severe care au călătorit în zone cu transmitere active a virusului și au simptomatologie compatibilă cu boala în primele 14 zile de la revenire ar trebui să se prezinte la medical curant.

2 gânduri despre „Virusul Zika a ajuns si in Romania

  1. Mai fratilor, nu sunteti sanatosi la cap ??? Chiar nu aveti de gind sa FACETI CEVA cu sabatatea asta a oanenilor ??? Nu sunteti in stare sa luati atitudine in fata celor ce se opun ??? Nu faceti fata chiar daca doriti, cereti ajutorul oamenilor bolbavi ( ca avem din belsug ) si o cerem in strada !!! Spitalele trebuiesc demolate si ridicate altele , curatenia e la pamint , sobolanii sunt la ei acasa , insectele sunt reginele , iar acum si tintarul asta care ne-a adus virusul Zika , de parca nu avem destul Chlostridium, Piuceanic, Stafilococul, Streptococul auriu si restul cu de toate,azi ne batem si cu Zika de parca nu erau suficiente cele autohtone !!! Bagati-va mintile in cap , dezinfectati spitalele si tot ce contin ele CU SIMT DE RASPUNDERE si lasati prostiile cum ca … nu sunt bani , pt ca SUNT !!! CE FACETI CU EI ??? Sa va fereasca Dumnezeu sa va ia la bani marunti corpul de control muncitoresc , sa vad pe unde scoateti camasa !!! Ne-am saturat de prosteala pe fata !!! Ati furat toti prin toate mijloacele , incepind de la Hexi pina la reconditionarea tampoanelor de vata din spitale !!! VOI puteti fi acuzati de GENOCID , nu Ceausescu !!!

  2. Mai fratilor, nu sunteti sanatosi la cap ??? Chiar nu aveti de gind sa FACETI CEVA cu sanatatea asta a oamenilor ??? Nu sunteti in stare sa luati atitudine in fata celor ce se opun ??? Nu faceti fata chiar daca doriti, cereti ajutorul oamenilor bolnavi ( ca avem din belsug ) si o cerem in strada !!! Spitalele trebuiesc demolate si ridicate altele , curatenia e la pamint , sobolanii sunt la ei acasa , insectele sunt reginele , iar acum si tintarul asta care ne-a adus virusul Zika , de parca nu avem destul Chlostridium, Piuceanic, Stafilococul, Streptococul auriu si restul cu de toate,azi ne batem si cu Zika de parca nu erau suficiente cele autohtone !!! Bagati-va mintile in cap , dezinfectati spitalele si tot ce contin ele CU SIMT DE RASPUNDERE si lasati prostiile cum ca … nu sunt bani , pt ca SUNT !!! CE FACETI CU EI ??? Sa va fereasca Dumnezeu sa va ia la bani marunti corpul de control muncitoresc , sa vad pe unde scoateti camasa !!! Ne-am saturat de prosteala pe fata !!! Ati furat toti prin toate mijloacele , incepind de la Hexi pina la reconditionarea tampoanelor de vata din spitale !!! VOI puteti fi acuzati de GENOCID , nu Ceausescu !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s