Groapa Ruginoasa, un loc unic in Europa

Groapa ruginoasaO formatiune argiloasa rosiatica, unica in Europa, pe care turistii o compara cu Marele Canion de pe raul Colorado. Depozitele de argila s-au format acolo inainte de era dinozaurilor. Dupa un drum de 30 de minute prin padure turistii descopera o formatiune spectaculoasa cu milioane de riduri de culoare rosiatica.

Traseul este simplu. Din Alba Iulia aveti de parcurs 120 de kilometri pana in Arieseni, unde va lasati masina, apoi porniti pe poteca. Printre cei dornici sa urce pana la 1300 de metri altitudine sunt si multi turisti straini.

Julia Koncz – turista: „Am citit ca este foarte interesant, e format din argila si o groapa foarte mare, e un fel formatiune naturala unica si de aceea am venit sa o vedem.” Liliana Dinu – turista: „Este un spectacol sa descoperi pamant si stanci, dupa ce ai vazut numai verde si e ceva deosebit, este unica in Europa, este foarte interesant ca s-a format natural.”

Groapa Ruginioasa are peste 100 de metri adancime si 600 de metri in diametru.
Odata ajunsi la destinatie turistii pot admira in departare zona Padis- Cetatile Ponorului, iar temerarii pot face drumetii spre aceste obiective care se afla la peste 10 kilometri distanta.

Sursa: Tele M

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s