Teroare in inima Europei

aeroport2Capitala Belgiei a fost zguduita in aceasta dimineata de cateva explozii atat la aeroportul Zaventem cat si la principalele statii de metrou din centru. Doua explozii au avut loc la aeroport in dreptul terminalului plecari. Martorii sustin ca inainte de explozii au auzit focuri de arma si un barbat tipand in limba araba. Conform autoritatilor belgiene, deflagratiile s-au soldat cu 13 morti si 35 raniti. In haosul creat, persoanele aflate in aeroport au fost evacuate pe pista. De altfel, toate zborurile au fost anulate iar aeroportul inchis.

aeroport1

La scurt timp, in centrul capitalei belgiene s-a produs o explozie la metrou, in statia Maelbeek, din centrul capitalei Bruxelles. Conform presei belgiene numai putin de 10 oameni au murit in urma exploziei.

Toate aceste atentate vin la doar 4 zile dupa capturarea lui Salah Abdeslam, considerat principalul organizator al atentatelor de la Paris.

Momentan, Belgia este in stare de soc. Scolile au fost inchise, transportul public paralizat iar principalele institutii evacuate de urgenta. Frontierele rutiere si feroviare dintre Belgia si Franta au fost inchise iar populatia belgiana este sfatuita sa nu foloseasca reteua telefonica. Pana acum nu au fost inregistrate victime din randul romanilor desi numai putin de 33.000 conationali traiesc in capitala belgiana. Peste 225 soldati au fost mobilizati in Bruxelles si numai putin de 1600 politisti si jandarmi amplasati in puncte cheie din capitala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s