Ne-au transformat copiii in cobai

vaccin1Copiii romanilor au devenit cobaii Europei. Ministerului Sanatatii a achizitionat vaccinul Hexaxim produs de Sanofi Pasteur care ar trebui sa fie echivalentul vaccinului Infanrix al celor de la GLaxoSmithKline. In asa zisa criza a vaccinurilor, timp in care multi copii au ramas nevaccinati conform schemei de vaccinare nationala, Ministerul Sanatatii a cumparat dozele dedicate pietei din Kazahstan, asa cum au recunoscut cei de la Polisano, compania care se ocupa in Romania de distribuirea acestui vaccin.

Cu alte cuvinte, bebelusii din Romania sunt vaccinati cu un produs neautorizat in Uniunea Europeana, care se afla in Faza de Monitorizare. Agentia Europeana a Medicamentelor a autorizat acest vaccin doar pentru tari non-UE iar conform evaluarii se considera ca beneficiile depasesc riscurile produsului Hexaxim.

In prospectul vaccinului se mentioneaza ca efecte adverse comune, diareea (intre 1-10 %) si ca efect advers tipic, voma (peste 10 %). Si totusi, anul trecut Sanofi a facut un studiu cu acest vaccin, pe 177 copii din India (78 fetite si 99 baieti). Rezultatele sunt catastrofale:
– moarte inexplicabila (1 caz)
– epilepsie (1 caz)
– soc septic (1 caz)
– bronhopneumonie (1 caz)
– diaree (9 cazuri)
– voma (17 cazuri)
– febra (15 cazuri)
– infectii tractul respirator (21 cazuri)
Alte efecte adverse: somnolenta, iritabilitate, lipsa pofta de mancare, reactii alergice.
Mai jos studiul:

https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/results/NCT01948193?term=sanofi+pasteur&rank=7&sect=X430156#othr

PS:

Ca sa nu existe dubii pentru ca sunt si multi nebuni in lumea aceasta, vreau sa fac urmatoarele precizari:

  • Sunt Pro vaccinare copii dar nu in orice conditii. Asa cum multi dintre noi am prins vaccinurile Institului Cantacuzino, mi-as dori ca si fiica mea sa beneficieze de siguranta acelor vaccinuri. Numai ca, interesele politicienilor si a companiilor farmaceutice ne-au adus in situatia de astazi, ca vaccinarea sa devina o loterie.
  • Mi-as dori ca specialistii de la Ministerul Sanatatii sa iasa cu precizari si sa garanteze siguranta acestui vaccin dar nu cred ca au curaj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s