Nu mai avem nici fotbal

fotbalSportul rege al romanilor este o mare gluma. Meciuri slabe, fotbalisti mediocri, stadioane goale. Atmosfera dezolanta in Liga 1 spre disperarea televiziunilor care au dat bani multi pentru un asa spectacol de slab. Ratingurile sunt la pamant iar oamenii de la FRF si LPF ridica neputinciosi din umeri in lipsa solutiilor. Fotbalul romanesc nu produce, nu exista terenuri de antrenament, juniorii cu mici exceptii se pierd pe drum iar managerii de calitate ii numeri pe degetele de la o mana.

In orasele unde ar mai veni oameni la meciuri stadioanele sunt relicve comuniste sau echipele fanion se zbat prin ligile inferioare. In schimb, doua comune de langa Bucuresti care au ceva infrastructura si bani, nu au traditie, drept urmare nu prezinta interes spectatorilor. Steaua a ramas fara identitate, stadion si suporteri dar este preferata televiziunilor. Dinamo este in cautarea gloriei pierdute iar Rapidul in lupta pentru un loc in Liga 1.

Timisoara, Craiova, Iasul au echipe dar au pierdut suporteri, Petrolul a ramas de azi fara stadion. Nu se mai intelege mare lucru in fotbalul romanesc care ramane la discretia autoritatilor publice locale. Vechii investitori s-au retras sau au ajuns la puscarie asa ca nu ne putem astepta la mare lucru in urmatorii ani. Doar o prestatie buna a nationalei la Campionatul European ar mai deschide usile jucatorilor romani catre competitii de pe batranul continent. Pana atunci, fotbalul autohton moare incet dar sigur.

Luminita de la capatul tunelului nu se vede dar lumea a ramas stupefiata ca jucatori si antrenori deopotriva joaca la pariuri. Oamenii de fotbal se comporta acum de parca in Romania s-ar fi inventat apa calda.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s