Cat mai tine mitul Arafat?

raed-arafatPalestinianul nascut in Siria a fost in ultimii ani unul dintre cei mai apreciati oameni din Romania. Dupa ce a pus pe picioare SMURD-ul, Arafat a jucat un rol activ ocupand mai multe functii de conducere in diferite guverne. Din pacate, in ultimii ani, Arafat a demonstrat ca nu poate coordona Departamentul de Situatii de Urgenta la nivelul asteptarilor.

Acesta a dat chix desi Arafat apare mereu la televizor si calmeaza populatia creand senzatia ca ‘situatia este sub control’. In Romania lui Arafat, niste tarani au fost mai utili in tragedia din Apuseni decat tot aparatul de interventie a palestinianului. Incompetenta crasa si in cazul elicopterului prabusit pe lacul Siutghiol.

Azi, Gazeta Sporturilor publica adevarul si in cazul clubului Colectiv. Arafat a anuntat in noaptea tragediei ca „pompierii nu au clubul Colectiv în baza lor de date, cei de la IGSU si de la ISU nu stiau nimic despre acest club”. Ori pe data de 23 septembrie IGSU a fost informata de firma Emagic ca in data de 25-26 septembrie are loc la Colectiv un festival de muzica la care participa vreo 2000 oameni.

O poveste asemanatoare s-a petrecut si in cazul planorului disparut in luna august, gasit abia in aceasta luna de un turist prin Masivul Postavaru. Arafat a spus nonsalant dupa ce a fost gasit planorul ca „inca de atunci el a avertizat ca echipele de salvamontisti, jandarmi, politişti, alpinisti, puteau trece in apropierea planorului si sa nu-l vada”. Pe bune? Asta e tot ce poti sa spui? Si cu toate acestea Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania a intocmit un plan de cautare a aparatului de zbor inca din luna august pe care l-a trimis catre ISU Brasov. Mircea Opris sustine ca zona in care s-a prabusit planorul se afla in acel plan dar se pare ca ISU Brasov nu a tinut cont. Ori cam aceeasi situatie s-a intamplat si la clubul Colectiv.

Revenind la Raed Arafat sunt multe intrebari la care medicul ar trebui sa raspunda. Una dintre ele ar fi starea de incompatibilitate in care se afla. Presedinte al Consiliului Director SMURD si secretar de stat al MAI. Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in anul 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, romana sau straina se spune pe site-ul fundatiei care apare in organigrama IGSU al Ministerului Afacerilor Interne. Din ce se aude o ora de zbor al elicopterului SMURD ajunge la 20.000 lei bani decontati de stat, nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s