Cutremur la UMF Iasi

UMFCarmen Dorobat, manager al Spitalului de Boli Infectioase Iasi a fost arestata pentru 24 ore fiind acuzata de trafic de influenta. Conform ordonantei de retinere, la data de 30.01.2015, Dorobat Carmen Mihaela a primit direct, de la mai multi studenti, un numar de 20 carnete de student, fiecare carnet avand printre file cate 100 euro (in total suma de 2.000 euro), pentru a-l determina pe sotul ei, cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, sa ii promoveze, cu nota 9, la examenul la disciplina Anestezie Generala, ce urma să aiba loc in cursul aceleiasi zile, la ora 15.00.
De asemenea, Gheorghe Dorobat a fost retinut pentru 24 ore pentru luare de mita. Cei doi profesori la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Iasi, vor fi dusi, in aceasta dupa-amiaza, in fata magistratilor Tribunalului Iasi cu propunerea de arestare preventiva. Ieri a fost retinut si Dumitru Paduraru, conferentiar universitar, coordonatorul disciplinei „anatomie” din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, in legatura cu savarsirea infractiunilor de luare de mita, tentativa de viol si santaj. In zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, in calitate de coordonator al disciplinei „anatomie” din cadrul UMF Iasi, Paduraru Dumitru a incercat sa intretina relatii intime, iar ulterior, relatii de aceeasi natura cu o frecventa saptamanala, in tot cursul semestrului al doilea al anului universitar 2014-2015, cu o studenta la Facultatea de Farmacie (denuntatoare in cauza), prin constrangerea psihica a acesteia, efectuata prin amenintarea cu faptul ca nu va putea promova altfel examenul la disciplina ”anatomie” (pe care urma să-l susţină cu el, in calitate de profesor examinator, cel mai tarziu în vara anului 2015, cu ocazia reexaminarii), precum si prin promisiunea ca, in calitate de membru al comisiei de admitere la Facultatea de Medicina Generala din cadrul UMF Iasi, ii va facilita acesteia promovarea examenului de admitere in cadrul acestei facultăţi;
În ziua de 26.01.2015, Paduraru Dumitru a constrans-o pe aceeasi persoana vatamata, prin amenintarea explicita cu moartea, sa nu spuna nimanui despre cele întamplate, in scopul obținerii unui folos nepatrimonial, constand in asigurarea confidentialitatii cu privire la faptele sale, astfel incat sa evite tragerea sa la raspundere penala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s