DNA sta cu ochii si pe medici

doctorAnul trecut 3 medici de la Spitalul Judetean Constanta au fost arestati fiind acuzati de luare de mita privind efectuarea unei operatii chirurgicale pe cord. Ieri a fost trimis in judecata sub control judiciar seful Compartimentului de Oncologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc si coordonator judetean al Programului national de oncologie pentru judetul Harghita. Conform procurorilor DNA acesta a savarsit 52 infractiuni de luare de mita. In rechizitoriu se mai precizeaza:

În perioada 2011 – 2014, inculpatul Csiki Csongor a primit bani, în cuantum de 1330 lei şi bunuri (alimentare în cuantum de 203 lei, cu ocazia efectuării unui număr de 39 de consultații în incinta cabinetelor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc (minim 50 lei pe pacient, în schimbul eliberării unei rețete periodice sau a efectuării unei consultații).
La data de 7 iulie 2014, acesta a primit, de la un număr de 13 bolnavi, bani în numerar, în valoare totală de 810 lei și bunuri alimentare, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.
În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului, asupra sumelor de: 2110 lei, 600 USD și 200 Euro, ridicate cu ocazia percheziției domiciliare de la inculpatului Csiki Csongor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s