Primarul din Ramnicu Valcea a fost arestat pentru luare de mita

emilian francuProcurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectuează acte de urmărire penală fată de inculpatul Francu Emilian Valentin, primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, în sarcina căruia s-a retinut infractiunea de luare de mită. La începutul anului 2013, primăria Râmnicu Vâlcea a încredintat unei firme un contract de prestări de servicii în valoare de 200.000 euro, având ca obiect lucrări de amenajare a unor spatii publice din municipiul Râmnicu Vâlcea. 
În luna ianuarie 2013, inculpatul Frâncu Emilian Valentin i-a pretins unui denuntător, administratorul firmei căreia îi fusese încredintat contractul de prestări de servicii în valoare de 200.000 de euro, un procentaj de 10% din această sumă.
După finalizarea lucrărilor mentionate în contractul de prestări de servicii si plata unei prime transe din banii datorati de primărie, la data de 22 aprilie 2013, inculpatul Frâncu Emilian Valentin, i-a pretins aceluiasi denuntător să îi remită, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei pentru ca, în schimb să semneze documentele care conditionau efectuarea plătii celei de-a doua transe către firma denuntătorului, în contul prestării de servicii al căror beneficiar era primăria Râmnicu Vâlcea.
De asemenea, inculpatul i-a mai solicitat aceluiasi denuntător să mai achite si suma de 40.000 lei, disimulată într-un contract de sponsorizare, după plata ultimei transe pentru prestarea serviciilor de către firma denuntătorului. La data de 25 aprilie 2013, conform întelegerii anterioare, denuntătorul i-a remis inculpatului Frâncu Emilian Valentin, prin intermediar, suma de 50.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.
Inculpatului Frâncu Emilian Valentin i s-au adus la cunostintă acuzatiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 25 aprilie 2013, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Facem precizarea că punerea în miscare a actiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situatie, să înfrângă principiul prezumtiei de nevinovătie. (Comunicat de presa)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s