Cum arata o scoala din Romania in secolul 21? 450 copii au nevoie de ajutor!

kids bundled up* 450 de elevi au nevoie de ajutor pentru a invata in conditii normale
Habitat for Humanity Romania, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si Delphi au identificat Scoala din Liteni, judetul Iasi, care are nevoie urgenta de renovare, pentru ca 450 de elevi sa invete intr-un mediu curat si sanatos. Scoala din Liteni este alcatuita din doua corpuri de cladire, care au fost construite in anul 1950. Un corp de cladire a fost renovat in 2002, in timp ce al doilea este intr-un stadiu avansat de distrugere. Membrii comunitatii si-au manifestat interesul de a face munca voluntara alaturi de oricine doreste sa ii ajute sa renoveze scoala, care este una dintre putinele ramase sa deserveasca aceasta zona aflata la 52 km de Iasi. Sunt elevi care vin de la o distanta de 2-3 km in fiecare zi pentru a-si continua studiile. 

 
„Scoala din Liteni este de multa vreme in atentia fundatiei noastre, atat pentru nevoile copiilor din aceasta comunitate, a scolii in care ei invata, dar mai ales pentru entuziasmul, pozitivismul si perseverenta oamenilor de acolo. De la copii pana la profesori si parinti, acesti oameni nu stau cu mainile in san asteptand sa se intample vreo minune pentru ei, ci pun umarul la treaba acolo unde este nevoie. Sunt copii care fac mai multe activitati de voluntariat decat multi copii de la oras, care traiesc si invata in cele mai bune conditii. Acesta sunt cateva din motivele pentru care noi, echipa Fundatiei Bethany, ne implicam cu tot entuziasmul si energia necesare in proiectul initiat de colegii de la Habitat for Humanity, un proiect care cu adevarat schimba vieti si mentalitati”, declara Diana Paius, Manager zonal, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany Iasi.

Aceasta scoala necesita interventie urgenta pentru renovarea urmatoarelor: doua clase din corpul vechi, doua clase de gradinita (necesita o investitie mai mare, deoarece sala actuala trebuie daramata pana la temelie si refacuta, inclusiv tavanul), inlocuirea ferestrelor vechi cu altele noi, sigure si eficiente din punct de vedere energetic, inlocuirea intregului sistem de incalzire (in acest moment exista incalzire la soba), imbunatatirea sistemului sanitar si de canalizare (cei 450 de elevi merg afara la cele 7 toalete din curte), renovarea salilor de clasa din mansarda – consolidarea celor doua sali de clasa si transformarea lor intr-una singura si instalarea de ferestre de mansarda care sa permita intrarea luminii naturale, repararea acoperisului si inlocuire usi.

„Acest proiect de renovare va fi realizat de Habitat for Humanity Romania prin intermediul filialei din Comanesti. Toate masurile de renovare se pot face independent una de cealalta si vor fi implementate cu ajutorul echipelor de voluntari. Le multumim partenerilor nostri de la Delphi, care ne sustin financiar in acest proiect si invitam si alte companii sa ne ajute cu resurse financiare, dar si cu materiale de constructie sau echipe de voluntari. In acest proiect pot lucra pana la 50 de voluntari simultan in echipe de 15 – 25 de persoane. Avem nevoie de tot sprijinul pentru ca incepand din septembrie elevii sa invete intr-o scoala noua si curata”, spune Gabi Pascal, Manager Programe Habitat for Humanity Romania.

Parteneriatul cu Habitat in Romania pentru aceasta importanta initiativa demonstreaza in continuare sprijinul nostru pentru comunitatile in care traim si muncim. Angajatii Delphi s-au oferit deja voluntari pentru a face parte din acest proiect onorabil”, a declarat John Hutson, directorul fabricii Delphi Diesel Systems Iasi.

Pentru renovarea scolii ar mai fi nevoie de 30.000 euro.

collapsing ceiling

kindergarten students

small kindergarten classroom

Boys' bathroom

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s