Deja vu american

maraton bostonAtacul de la Boston este un eveniment tragic care nu ar trebui sa se mai repete in nicio alta parte a globului. Imaginile cu exploziile sunt socante iar scenele care au urmat deflagratiilor, cutremuratoare. Ca om, ce s-a intamplat acolo nu are cum sa nu te intristeze. Nimeni nu merita sa traiasca astfel de drame mai ales ca au cazut victime oameni nevinovati.
O frica teribila si intemeiata s-a intiparit in mintea unora, dupa ce am avut precedentul 11 septembrie 2001. Ca acest episod de la Boston sa nu declanseze o serie de atacuri ale americanilor in alte regiuni ale lumii. Sa nu fie pretextul de care avea nevoie SUA pentru o interventie militara. Pe de alta parte, opinia publica crede ca America a primit o lectie dura pentru imixtiunile in problemele interne ale altor tari. Oamenii au perceptii diferite despre un astfel de incident, in functie de locul unde traieste.
Am citit cu interes in aceste zile comentariile romanilor la articolele legate de atentatele de la Boston din presa centrala si am extras cateva dintre ele, care mi s-au parut mai interesante:

„Asemenea scene oribile se intampla aproape zilnic in Afganistan, Pakistan unde NATO sau dronele bombardeaza non-stop. Pana si inmormantarile unor victime colaterale ale acestor bombardamente. Americanilor nu le pasa efectiv de alte victime, decat cele americane. In Afganistan/Pakistan religia e o bomba si bombardamentele americane o armeaza. Ce sa mai priceapa aia daca in permanenta dronele omoara multi nevinovati? Odata e o eroare de multe ori o practica bine determinata. Si dupa asa modele se ajunge la evenimente cu victime nevinovate”. (co lateral)

„Actiunile teroriste sunt un pericol in toata lumea, sunt prezente in mai toate colturile lumii, Rusia, Arabia, Africa. USA este singura care se implica direct si public in anihilarea fanaticilor. In Romania aceste grupari sunt confundate cu organizatii caritabile, partide sau chiar etnii. Pacat ca la noi presa este impartiala si necuvantatoare cand este nevoie. Asa ca sa lasam USA cu investigatiile si sa fim foarte atenti la divortul ala din massmedia dintre Gabi Cristea si sotul care nu doresc sa folosesca judecatoria pentru solutionare si e mai usor si avantajos prin presa. Astfel devin „vedete” si fac si ceva banuti din emisiuni si prostimea are ce discuta…Romania e bolnava de impertinenti”. (Popa Ecaterina din Illinois – SUA)

„Te-ai intrebat de ce majoritatea actelor teroriste apar in America? Pentru ca lumea s-a saturat de modul lor dictatorial de a conduce lumea. Conform conventiilor internationale nici o tara nu are dreptul sa intervina in politica interna a altei tari. America mereu a facut asta. Nu este dreptul NATO sa intervina in nici o tara precum nici dreptul ONU. ONU a aparut ca o organizatie pentru mentinerea pacii la nivel intrastatal iar NATO ca organizatie defensiva a tarilor membre. Pot sa inteleg ce au cautat aceste tari in Afganistan, Irak, Libia si nu numai? Poti sa imi spui stimata doamna unde au fost armele de distrugere in masa pentru care NATO si ONU au intervenit in Irak? Nu cumva aceste arme erau de fapt petrolul din zona? Nici pana acum nu s-a gasit o astfel de arma insa au subjugat poporul irakian prin embagouri si razboi. Consideri ca in acest caz poporul american nu merita revolta populatiei? Uite de ce apar aceste acte teroriste. Din cauza unora care le genereaza”. (Mircea Zarescu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s