Apocalipsa iesenilor, cresterea taxelor si impozitelor locale

taxe si impoziteOamenii s-au saturat de biruri si sustin ca nu mai tin pasul. In Iasi, decizia de majorare, adoptata de consilierii locali vine in cel mai prost moment posibil. „Suntem mai saraci decat saracii” a spus un pensionar iar o alta batrana s-a declarat revoltata de hotararea primariei: „Exagerat, exagerat, nu stiu cum nu se gandesc la noi, astia necajiti. Nu stiu. Va spun, e foarte greu, foarte greu

In loc sa mai indulceasca amarul, primarul Nichita si-a umflat muschii in fata consilierilor PDL, doar 4 la numar, in timp ce USL-ul are 18: „Constat ca PDL-ului ii sta extraordinar de bine in opozitie. Sunteti stralucitori in opozitie. Demagogia in Romania trebuie sa ajunga in opozitie. Avem nevoie de oameni responsabili la conducerea tarii, a oraselor, care sa-si asume toate lucrurile importante care trebuiesc facute” a spus Nichita. In urma cu o luna, consilierii votau in plen ca taxele locale sa ramana la acelasi nivel si in 2013.
Aceeasi masura de crestere a taxelor si impozitelor a fost adoptata si de sibieni. Singura diferenta fata de Iasi a fost ca primarul Iohannis s-a exprimat public in luna decembrie ca vrea o asemenea masura. „Avem dreptul o data la trei ani sa adaptam nivelul taxelor si impozitelor la cel al inflatiei. Este un lucru normal pe care il face toată lumea”, a declarat Iohannis. Totusi, ca o recompensare Consiliul Local Sibiu a luat decizia ca reducerea pentru plata taxelor pana in 31 martie sa fie de 10%, fata de 5% cat era anul trecut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s