Start la uselizarea institutiilor


miting uslAsa cum ne-au obisnuit toate guvernele, dupa scurta perioada de adaptare a ministrilor cu noile functii, se va derula etapa implementarii in posturi cheie a oamenilor ce au slujit interesele partidului de guvernamant. In acest caz, PSD si PNL au multi ‘flamanzi’ prin organizatiile judetene si acestia trebuie recompensati pentru devotamentul din campaniile electorale.
Sintagma „ciocul mic, acum suntem noi la putere” se aplica si in cazul USL-ului. De aceea, nu trebuie sa ne miram daca vor fi sefi de institutii, apolitici, foarte buni manageri, care vor fi inlocuiti cu dubiosi, fara experienta, ce au in schimb girul partidului.
„Aproape 60 de secretari de stat, în jur de 120 de preşedinţi de agenţii, toţi cu cabinetele, secretarii personali şi consilierii lor, adică alţi 1.250 de oameni de partid. Pe lângă ei, 85 de prefecţi şi subprefecţi, 160 de şefi în companii naţionale, peste 1.200 de directori în deconcentrate. Aşa arată, în linii mari, eşalonul al doilea al guvernului, disputat de filialele USL” sustin cei de la Gandul, care mai anunta ca 3300 persoane isi vor lua in primire noile posturi.
La fel, din experientele anterioare numarul acestora va fi de trei ori mai mare, pentru ca orice sef de institutie nu va veni numai cu un consilier si o secretara. Caracatita institutionala va acoperi dupa parerea mea 10.000 posturi ce vor fi ocupate de USL. Oricum, daca un lucru va ramane neschimbat in Romania va fi aceasta „pomaniada” nationala din 4 in 4 ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s