Afacerile merg bine la Tanacu

damian-gheorghe-preot-tanacuMicuta comuna din judetul Vaslui se bucura de o mare popularitate dupa cazul preotului Corogeanu ce l-a inspirat pe Mungiu cu filmul sau atat de premiat. Si totusi, la Tanacu nu e liniste daca ar fi sa ne luam dupa un articol aparut in presa vasluiana, despre un alt preot din comuna Tanacu, Gheorghe Damian. Acesta nu a vrut sa-si inmormanteze un consatean pe motiv ca nu a cumparat de la firma lui cele necesare inmormantarii. Cu alte cuvinte, popa din Tanacu are firma de pompe funebre si dupa onorariul incasat de la enoriasi pentru slujba de inmormantare mai castiga din vanzarea de prosoape, lumanari etc.
„Bunicul sotiei mele a decedat la spital la Iasi. Am angajat o firma de pompe funebre care sa se ocupe de cele necesare înmormantarii. Preotul Damian din Tanacu a refuzat sa il inmormanteze pentru ca nu am cumparat de la firma lui sicriu, lumanari, prosoape, un alt motiv fiind acela ca duminica, ziua in care trebuia sa tina slujba, era ziua sotiei lui si trebuia sa sarbatoreasca. Nu a fost de acord nici ca bunicul sotiei sa fie transportat cu masina de la firma respectiva, in final fiind nevoiti sa acceptam sa fie dus la cimitir cu masina personala a preotului. A fost o situatie pe cat de tragica pe atat de penibila, au mers la cimitir doua masini mortuare. La final tot el s-a plans ca am facut presiuni asupra lui si nu am fost de acord sa il inmormantam luni” a spus un enorias pentru ziarul Vremea Noua.
Spectaculoasa este si replica popei, pentru acelasi ziar. Acesta nici mai mult nici mai putin se jura pe cele sfinte ca e nevinovat:
„Omul a murit la Iasi si i-au dat de acolo tot ce avea nevoie. Membrii familiei m-au rugat sa le dau masina pentru ca cea de la firma de catering transporta mancare, nu era pentru transportat morti. Eu le-am zis la biserica oamenilor ca pot cumpara de oriunde daca este mai ieftin, nu sunt obligati sa cumpere de la mine. Dumnezeu mi-e martor ca nu sunt vinovat. Sa-mi dea Dumnezeu sanatate cat adevãr am spus si daca mint, sa-mi trimita boala!”
Nu e normal ca un popa sa fie si patron de firma de pompe funebre dar este clar ca Gheorghe Damian are girul protopopului de Vaslui.
Afacerile bisericesti merg bine si inclin sa-i dau dreptate lui Silviu Prigoana. „La noi se confunda foarte tare religia cu totul şi cu totul altceva. Nu cel care sta mai mult la coada la pupat oase de morti sau la sarmale va prinde Imparatia Cerului, nu! Asta e o chestie pe care trebuie sa o estompezi si aici de vina cred ca e tocmai biserica! Eu am introdus o lege prin care am cerut imperativ taierea salariilor popilor un Romania…Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe, vi-l dau exemplu ca e un prieten bun de-al meu, managerul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, are salariu 74 de milioane de lei net, pe luna, prin lege. El, culmea, a depus un juramant d-ala, de saracie.”

Foto: Vremea Noua

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s