Romanii, mereu ciudati!

Grecia, Italia, Spania, Ungaria si acum Romania au avut parte in ultimul an de cele mai serioase proteste de strada din Europa.  Rand pe rand, aceste tari s-au confruntat cu probleme economice majore care au scos in strada sindicatele iar in unele cazuri a fost intrerupta si munca. Paradoxal, romanii nu au fost atat de vehementi dupa ce Guvernul de la Bucuresti a dispus cele mai dure masuri de austeritate din Uniunea Europeana. Unele incercari timide de protest in „imparatia” lui Basescu nu au avut efectul scontat. Romanii au avut nevoie de scanteia Raed Arafat pentru a-si aduce aminte ca li s-a taiat salariile, au fost majorate preturile, benzina a atins cote astronomice sau ca nu exista locuri de munca.
Desi nu a iesit cu vreo declaratie in aceste zile la Bucuresti si in tara, Basescu nu a stat cu mainile incrucisate la Cotroceni. Arafat a fost readus la Ministerul Sanatatii si a aparut o remarca ciudata a unei senatoare PDL care il vede pe „parintele SMURD-ului” drept contracandidatul ideal al lui Sorin Oprescu, la primaria Capitalei. Si uite asa, cel care ramane cu buza umflata ramane tot cetateanul roman pe care l-au ajuns problemele. Ce s-a castigat in ultimele zile? Poate ca putin mai mult respect din partea clasei politice care nu se mai poate baza pe prostia si delasarea romanilor.
Probabil ca replica acestor zile de proteste am auzit-o de la o batranica: „I-as crapa capul lui Basescu si Boc ca tare suntem necajiti. Iliescu a fost cel mai bun ca in timpul lui am iesit la pensie.” Vorba aia, fiecare cu ce il doare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s