Cea mai rapidă maşină de poliţie este un Audi R8 GTR

Maşinile tari trebuie să fie urmărite de maşini de poliţie şi mai tari. Probabil acesta a fost motto-ul tunerului ABT, care a prezentat la Essen Motorshow acest Audi R8 GTR de poliţie.
De fapt, vorbim de un Audi R8 GTR preparat ca şi cum ar fi pregătit pentru poliţie , însă este vorba doar de campania „TUNE IT! SAFE!,” care are loc în fiecare an la cel mai mare salon de tuning auto din Europa, Essen Motorshow. O campanie demarată chiar la iniţiativa Ministerului de Transporturi din Germania!

Modelul de faţă R8 GTR este dotat cu diverse echipamente de la cei mai cunoscuţi tuneri şi specialişti în accesorizarea after-market a maşinilor: girofarurile au fost create special de Hella, iar stickerele în stil de poliţie de pe maşină provin de la Foliatec.
Tunerul ABT a adaptat pe Audi R8 GTR un kit exterior nu prea complicat, cu un splitter din fibră de carbon sub spolerul faţă, un spoiler spate modificat, cu alte ieşiri ale evacuărilor şi, mai ales, cu un imens eleron, care aminteşte de cursele GT.

Foarte important, maşina celor de la ABT a primit şi un upgrad tehnic, puterea motorului V10 fiind crescută cu 95 CP şi ajungând astfel la 620 CP . Prin urmare, Audi R8 GTR „Police Car” by ABT atinge 100 km/h în doar 3,2 secunde, iar la 200 km/h ajunge în doar 9,9 secunde. Viteza maximă a maşinii este acum de 325 km/h.
Maşina se bazează pe jante de aliaj de 19 inch, încălţate cu pneuri Hankook (sponsorul principal al campaniei TUNE IT! SAFE!). Dimensiunile anvelopelor Ventus S1 EVO sunt de 235/35 R 19 în faţă, respectiv 305/30 R 19 în spate, iar spiţele subţiri lasă la vedere imensele discuri de frână perforate.

Maşina de faţă rămâne doar un exerciţiu de tuning şi nu va intra în dotarea forţelor de ordine din Germania, deşi sloganul tunerului pare să spună altceva: „Tuningul trebuie să fie fun, dar poate fi şi foarte sigur”. Atât de sigur că până şi poliţia rutieră ar vrea o astfel de maşină!

Sursa: promotor.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s