Nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase

Zilele trecute faceam linistit cumparaturile alaturi de sotia mea in cel mai apropiat supermarket de langa casa, Kaufland. Nu sunt specialist in preturi dar observ diferentele fata de o piata obisnuita. Si totusi, ca un amator in cumparaturi am ramas mut cand am vazut pretul banalului usturoi. 23 lei sau in traducere libera 5 euro kilogramul. Carnea de exemplu sau pestele costa mai putin decat usturoiul. De atunci ma intreb mereu in ce tara de nebuni traim? Nu cred ca exista o criza a usturoiului, aceasta banala planta transformata in vremurile noastre intr-o adevarata delicatesa.
Dupa ce am crescut de mic in zona Bucovinei iar usturoiul parea „cantitate neglijabila” pentru toate gospodinele, refuz sa cred ca problema vina din partea cultivatorilor. La urma urmei taranii cultiva anual ce stiu sa faca de-o viata si atunci problema cred ca vine de pe partea speculantilor.
Daca in Kaufland un kilogram de usturoi si acela adus din China costa 23 lei, in piete, la „asa zisii” agricultori, pretul ajunge la 20 lei.
Ei, unde e problema? Ce fac expertii de la Ministerul Agriculturii? Unde e domnul Tabara care se bate cu ranga in piept pentru cultivarea OMG? De ce nu rezolva aceasta problema? Probabil ca nu va face nimic, tipic mandatului sau ca ministru al Agriculturii.
Brusc mintea ma poarta catre membrii Guvernul Boc si-mi dau seama ca nu am incredere in niciun ministru de la Palatul Victoria.
Udrea? No way! Cseke? Dezastru! Ialomitanu? O gluma buna! Boc? Ha, ha! Am ramas si eu, ca restul tarii, sa astept debarcarea acestui Guvern. Pana atunci, ma rog sa nu mai viseze noaptea urat, vreun ministru al Guvernului Boc.

Un gând despre „Nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s