Echipe mixte pentru combaterea etnobotanicelor

„Am declanşat o acţiune generală împotriva etnobotanicelor, iar în această acţiune sunt foarte multe autorităţi implicate. Din nefericire, sănătatea şi chiar viaţa tinerilor şi copiilor noştri este pusă în pericol de acest fenomen şi de comercializarea acestor plante, aşa zise etnobotanice, cu efecte distrugătoare pentru sănătatea şi viaţa tinerilor”, a afirmat Emil Boc.
Guvernul a decis constituirea unor echipe mixte de control, la nivelul fiecărui judeţ şi al Municipiului Bucureşti, alcătuite din specialişti în domeniu de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul de Finanţe, Ministerul Agriculturii, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.
Instituţia prefectului sau structurile teritoriale de poliţie vor fi iniţiatoarele planului de efectuare a controalelor la nivel local, a mai arătat primul-ministru, care le-a cerut prefecţilor să se implice în coordonarea acestor controale care se vor face în toate locurile sau mediile în care se produc, comercializează, utilizează sau consumă substanţe etnobotanice, urmând ca lunar să fie prezentat un raport către conducerea Ministerului de Interne. „Ministrul de Interne îl va informa pe primul-ministru şi Guvernul, în fiecare lună, pentru a putea vedea dacă nevoie şi de alte măsuri administrative sau legislative în acest domeniu” a precizat Emil Boc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s