Guvernul vrea sa ia masuri impotriva etnobotanicelor

„Executivul a aprobat un plan concret de acţiune pentru o intervenţie fermă în teren a tuturor instituţiilor implicate în combaterea comercializării de plante etnobotanice”, a declarat premierul Emil Boc la finalul şedinţei de Guvern. Astfel, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Agriculturii, Autoritatea Sanitar Veterinară şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului vor demara acţiuni pentru a combate acest fenomen.
Totodată, premierul Emil Boc a precizat că săptămâna aceasta va avea loc o videoconferinţă cu reprezentanţii Guvernului în teritoriu, iar prefecţilor le va fi prezentat ordinul semnat de miniştrii de resort în şedinţa de astăzi. „Acest act aprobat, semnat de către miniştrii de resort, vizat de către primul-ministru, va fi discutat şi cu prefecţii într-o videoconferinţă până la sfârşitul acestei săptămâni, urmând ca el să fie implementat, fiecare judeţ având obligaţia să raporteze fiecare măsură pe care a luat-o la nivel local în vederea prezentării lunare a unei situaţii centralizate cu privire la modul în care acest fenomen este ţinut sub control” a mai declarat premierul.
De asemenea, primul-ministru Emil Boc a declarat că Guvernul lucrează la elaborarea unui act normativ, după model polonez, în vederea limitării comercializării de plante etnobotanice.
„Sunt preocupat atât ca părinte, cât şi ca prim-ministru, de menţinerea sub control al acestui fenomen. Şi vă asigur că împreună cu autorităţile statului nu vom avea linişte până când nu ne vom asigura că atât cât a ţinut de noi am făcut tot ce a fost în putinţă să păstrăm intactă sănătatea copiilor noştri şi integritatea lor fizică şi psihică”, a declarat premierul Emil Boc, precizând că Guvernul are toleranţă zero faţă de acest fenomen.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s