Dacia Duster, cea mai vândută maşină de teren în 2010

Dacia Duster, Volkswagen Tiguan şi Ford Kuga sunt cele mai vândute autoturisme din clasa SUV în 2010, modelul românesc dominând detaşat segmentul, cu o cotă de piaţă de aproape 40%, reiese din datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA)
Primul SUV al Dacia este urmat în clasament de Volkswagen Tiguan, care deţinea anul trecut 6% dintr-o piaţă de 12.256 de vehicule în 2010. Modelul german a urcat o poziţie în topul maşinilor de teren, al cărui loc trei este ocupat de Ford Kuga, care, cu aproape 5% din piaţă a avansat două poziţii. Locul patru este ocupat de Hyundai ix35 (4% cotă de piaţă), model lansat în 2010. Următoarele poziţii au revenit modelelor BMW X5, în urcare trei locuri, Volkswagen Touareg, în urcare cu o poziţie, şi BMW X6, model nou intrat în top zece.
De asemenea, Audi Q5, ocupantul locului opt este un model nou intrat în clasament, urmat de Hyundai Santa Fe, care a coborât opt poziţii, şi Honda CR-V, alt vehicul nou intrat în top zece, pe care îl şi închide. Vânzările de maşini de teren sau SUV (Sport Utility Vehicle) au crescut anul trecut cu 21%, la 12.256 unităţi, evoluţie datorată intrării pe piaţă a modelului Duster.
Segmentul SUV a reprezentat anul trecut 11,5% din totalul vânzărilor de autoturisme, care au scăzut cu 18,3% faţă de 2009, la 106.328 unităţi.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s