Ponta şi Antonescu au semnat protocolul de înfiinţare a Uniunii Social-Liberale

Preşedinţii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au semnat, în urmă cu câteva minute, la Parlament, protocolul prin care ACD şi PSD formează Uniunea Social-Liberală. Uniunea Social Liberală (USL) îşi propune să funcţioneze până pe 31 decembrie 2020. Sigla este compusă din însemnele PSD şi ACD, iar sediul alianţei va fi în locaţia deţinută de PNL, din Şos. Kiseleff 57.
„Semnul permanent şi semnul electoral al alianţei este reprezentat de semnele permanente alăturate ale PSD (trei trandafiri sub care se află denumirea prescurtată PSD încadraţi într-un pătrat) şi ACD PNL-PC (o săgeată încadrată într-un pătrat sub care se află denumirile prescurtate PNL PC)”, indică protocolul alianţei. Denumirea alianţei va fi utilizată în alegerile la care „se participă pe liste comune/cu candidaţi comuni”.
Protocolul alianţei mai prevede că „cele două părţi nu vor accepta sau iniţia participarea separată în alte alianţe electorale”. Uniunea Social Liberală (USL) va fi condusă de preledinţii PNL şi PSD care vor lua decizii prin „consultare şi consens”. Protocolul mai prevede că este interzisă trecerea de la un partid la altul a membrilor formaţiunilor care compun noua alianţă şi se intituie obligativitatea votului comun în Parlament. De asemenea, alianţa îşi interzice negocierile cu PDL pentru o viitoare majoritate şi se obligă la opoziţie în situaţia în care nu ar putea obţine majoritatea guvernamentală. Premierul propus de USL va aparţine formaţiunii care nu va desemna un candidat la prezidenţiale, iar ponderea celor două părţi în guvern se stabileşte în mod egal între PSD şi ACD, cu cel puţin un vicepremier care reprezintă partidul din care face parte primul ministru.
Textul protocolului de constituire a USL prevede asumarea a 10 priorităţi pentru reforma instituţională a României şi 10 privind reforma economică, socială, politică şi administrativă.
Printre obiectivele USL se numără: crearea de locuri de muncă, stimularea sectorului privat, îndeosebi a IMM-urilor, autonom în raport cu puterea politică, scăderea şi simplificarea fiscalităţii, reducerea costului muncii, încurajarea şi sprijinirea capitalului naţional sub toate formele, atragerea investiţiilor prin stabilitate şi predictibilitate legislativă, absorbţia şi utilizarea corectă a fondurilor europene, asigurarea stabilităţii macroeconomice şi monetare necesare aderării la moneda unică europeană.
„Vrem şi vom realiza asigurarea bunăstării cetăţenilor prin crearea unui echilibru mai mare în societate, prin încurajarea şi susţinerea celor performanţi şi, în acelaşi timp, ajutorarea celor defavorizaţi, combaterea sărăciei, polarizării şi excluderii sociale”, promit partidele de opoziţie în protocolul asumat.

Amos News

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s