Guvernul se grăbeşte să comaseze spitalele din Iaşi

Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern privind desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare publice cu paturi din judeţul Iaşi din subordinea Ministerului Sănătăţii, precum şi pentru modificarea unor acte normative în domeniul Sănătăţii
Conform actului normativ, în maxim 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial,  trei unităţi medicale ieşene, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon şi Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie Iaşi se vor comasa şi vor forma o singură unitate sanitară cu paturi.
Comasarea Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan din Iaşi cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi face parte din strategia Ministerului Sănătăţii pentru crearea, în zona Moldovei, a unui Spital de Urgenţă cu toate specialităţile, de categoria I-nivel de competenţă foarte înalt din punct de vedere al resurselor materiale şi umane şi a capacităţii de a asigura asistenţă medicală de urgenţă, anunta Ministerul Sanatatii printr-un comunicat de presa.
În urma comasării, s-a hotărât ca secţiile de Ortopedie, Chirurgie Vasculară, Chirurgie Plastică şi Toxicologie de la Spitalul Sf, Ioan să se mute la Spitalul „Sf. Spiridon”, urmând să rămână în în continuare în prima unitate medicală numai Clinica de Chirurgie şi Secţia de Arşi. Se va reorganiza şi sistemul de primiri urgenţe, care, la momentul actual, în municipiul Iaşi, are un număr de 3 (trei) Unităţi de Primiri Urgenţe pentru adulti. Se urmareste crearea unei singure unitati de primiri urgente adulti care va prelua tot fluxul de asistenţă medicală de specialitate.
In urma reorganizărilor din 10 funcţii de conducere însemnând 3 manageri, 3 directori medicali, 3 directori financiari-contabili şi un director de îngrijiri vor rămâne 4 funcţii de conducere (un manager, un director medical, un director financiar-contabil şi un director de îngrijiri).
Celelalte spitale din Iaşi, propuse pentru comasare se află în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. Preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad a declarat ieri că se opune comasarii acestor spitale.

Un gând despre „Guvernul se grăbeşte să comaseze spitalele din Iaşi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s