Prefectul ungur protejeazã “mafia pãdurilor”

De aproape douã sãptãmâni, Inspectoratul Silvic de Regim Silvic si de Vânãtoare Vaslui, în formula de organizare cu sediul în resedinta de judet, nu mai existã. Prefectul Szekely, cu de la sine putere, sprijinit de personaje din Ministerul Agriculturii, membri UDMR (se bãnuieste cã persoana care este în spatele lui Szekely este fostul presedinte ADS, Tanczos Barna, ajuns acum secretar de stat în Ministerul Agriculturii, n.r.), pur si simplu a desfiintat ITRSV, biroul Vaslui, astfel incat o „mana” de specialisti care lucrau aici au fost trimisi în “pribegie”. Oficial, sediul ITRSV a fost mutat la Husi, tot din ordinul prefectului fiind schimbat din functie si unul din cei mai cunoscuti specialisti din silvicultura judetului, inginerul Ion Drãgan. Dacã, la Vaslui, ITRSV nu plãtea niciun leu pentru utilitãti, odatã cu mutarea în sediul Ocolului Silvic din Husi lucrurile s-au schimbat. Surprinzãtoare este si numirea în fruntea ITRSV a unui fost sef de ocol din Husi, inginerul “Dudu” Vârnã, cel care este cunoscut în oras ca omul de casã al afaceristului Romicã Lorent. Dar, surprizele nu se opresc aici.

Mafia pãdurilor are un plan simplu. De milioane de euro…
Practic, odatã cu schimbarea sediului ITRSV în Husi si numirea lui Vârnã în fruntea institutiei, s-a dat undã verde pentru tot felul de afaceri necurate, mai ales cã rolul Inspectoratului ar trebui sã fie de control al activitãtilor cu regim silvic. Surse demne de încredere spun cã Vârnã este controlat de gruparea Szekely-Lorent, cea care-i va comanda unde si cum se vor face controalele de acum înainte, cu “binecuvântarea” sefului ITRSV de la Focsani, Alexandru Lefter, cel care a semnat toate documentele de mutare si schimbare din functie. Pentru a-l rãsplãti cumva pe seful de la ITRSV Focsani, la mijlocul sãptãmânii trecute (!!), la cabana Valea Teiului, din Husi, au fost organizate vânãtori la iepuri si mistreti, la care au participat toti sefii ITRSV din zona Moldovei, dar si cei din Muntenia. Oaspetii s-au bucurat si de prezenta, la miez de noapte mai ales, sustin surse demne de încredere, a prefectului Levente Csaba Szekely, omului de afaceri Romicã Lorent, alti sefi de la silvic. Ce s-a discutat în aceastã companie “selectã”, este lesne de intuit. Odatã cu mutarea la Husi a ITRSV, toate controalele vor trebui sã fie monitorizate de prefect si afaceristii din jurul sãu, cu intentii clare.

Sute de agenti economici, pusi pe drumuri aiurea, pânã la Husi
Odatã cu mutarea abuzivã a ITRSV de la Vaslui la Husi a apãrut si o problemã care se va acutiza, în lunile urmãtoare. Cei 300 de agenti economici de tot felul, cu activitãti în domeniul silvic, care erau controlati anual de ITRSV, vor trebui sã batã sute de kilometri dus-întors, pânã în Husi. Foarte multi ne-au sunat si vor sã protesteze fatã de mãsura prefectului. “Nu este normal. Noi venim la Vaslui cu diverse probleme, la Finante, la ITM, Casa de Pensii. Pânã acum, ne rezolvam si problemele la ITRSV, când veneam la Vaslui, nu fãceam mai multe drumuri. Acuma, gânditi-vã ce aiurealã: te duci de la Bãcesti la Husi cu un act, 100 de kilometri dus, 100 de kilometri întors, pentru ce? Cã prefectul ãsta ungur si vreo doi-trei smecheri fac ce vor în judet? Sã le fie rusine!”, ne-a sunat unul dintre agentii economici din “parohia” ITRSV. Conducerea organizatiei judetene PDL nu a formulat niciun punct de vedere în aceastã problemã, pânã acum, însã este de asteptat sã iasã un scandal pe mãsurã la Bucuresti.

Sursa: vremeanoua.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s