Indemnizaţiile reprezentanţilor statului în consiliile de administraţie rămân plafonate la cuantumul din anul 2010

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind măsuri economice pe anul 2011 la nivelul unor operatori economici
Actul normativ adoptat astăzi prevede ca reprezentanţii statului sau ai unităţilor administrativ-teritoriale în organele de conducere sau de control ale operatorilor economici, cărora li se aplică prevederile OUG nr. 79/2008, aprobată cu modificări prin Legea nr. 203/2009 cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de o indemnizaţie de 1% din remuneraţia directorului/directorului general sau a preşedintelui consiliului de administraţie, respectiv a consiliului de supraveghere, plafonată la nivelul salariului unui secretar de stat sau al viceprimarului unităţii administrativ-teritoriale respective.
„Şi pentru anul 2011, indiferent că este vorba de companii de interes local, judeţean sau naţional, dacă sunt cu capital majoritar sau integral de stat, se aplică salariile şi indemnizaţiile plafonate la fel ca şi în anul 2010, până la ieşirea României din recesiune; după acel moment putem vorbi de rediscutarea acestor aspecte”, a afirmat primul-ministru Emil Boc.
Şeful Executivului a mai precizat că această decizie a fost luată pentru că „memorandumul pe care l-am adoptat în Guvern producea efecte doar pentru companiile naţionale”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s