Cultivam mult dar avem recolte proaste, cu mult sub media europeana. Si totusi, Ministerul Agriculturii vrea mai mult, fara sa traga vreo concluzie in privinta productivitatii muncii. Altfel, nu-mi explic de ce se incearca acum recuperarea de la tarani a unor terenuri nelucrate. In loc sa-i stimuleze, ministerul vrea sa le ia pamantul. Si pas cu pas ajungem la vremurile cu boieri si iobagi.
„Am pregatit un tip de impozitare, care va fi o decizie politica, nu poate fi decizia unui minister. Impozitul va fi pentru terenurile nelucrate, 400 de RON pe hectar. Impozitarea va fi introdusa in momentul in care legea este introdusa fie ca ordonanta sau lege in Parlament. Am avut doua situatii statistice: 1,1 milioane hectare nelucrate au fost comunicate de Directia Generala pentru Agricultura, 1,3 milioane hectare de la APIA”, a declarat Adrian Radulescu, la Realitatea TV.
La fel ca in alte domenii romanesti, in agricultura nu s-a facut nimic de 20 ani. Da, taranii si-au primit inapoi pamanturile dupa desfiintarea CAP-urilor dar au fost lasati sa se descurce singuri. S-a distrus sistemul de irigatii gandit de Ceausescu iar calul si plugul au ramas de baza chiar si in aceste vremuri.
Taranii nu sunt primiti in piete din cauza speculantilor. Asa ca, in loc sa mancam legume si fructe romanesti ajungem sa consumam, produse din import, cu E-uri si fara gust.
Strainii lauda calitatea pamanturilor din Romania si tot mai multi vin aici sa faca agricultura adevarata. Arabi prin Oltenia, nemti in Moldova sau Transilvania si incetul cu incetul pierdem si ultima reduta ce ne-a caracterizat ca natie, agricultura.
Acum, serios, de ce ţăranul trebuie să plătească întotdeauna?
Au cumpărat unii toată industria ţării, pe mai nimica, au vândut tot ce s-a putut vinde, mai ales la fier vechi, şi-au scos de n ori investiţia, au dat oamenii afară şi nimeni nu a zis: hai să-i impozităm suplimentar…
Au cumpărat alţii, pe mai nimic, apartamente şi case naţionalizate sau apartamente de stat, construite pe banii tuturor, ai mei şi ai tăi, apoi le-au vândut cu profit de n ori investiţia şi nimeni nu a zis, hai să-i impozităm suplimentar.
Mai sunt şi alte exemple, s-a plecat de la premiza că proprietatea e sfântă, fiecare face ce doreşte cu proprietatea sa. Doar pe cel care a moştenit pământul strămoşilor şi nu poate sau nu ştie să-l muncească şi nici nu doreşte încă să-l vândă, pe mai nimica, se grăbesc să-l globească. Principiul proprietăţii sfinte nu funcţionează şi în acest caz?
Mai pe larg puteţi citi aici:
http://nelucraciun.wordpress.com/2011/01/16/ce-se-intampla-cu-pamanturile-nelucrate-picatura-care-umple-paharul-dezastrului-pdl/