Cine va fi marele câştigător al Globurilor de Aur?

În această noapte va avea loc cea de-a 68-a ediţie a premiilor Globul de Aur, acordate de presa străină de la Los Angeles, eveniment ce lansează sezonul marilor trofee de la Hollywood. Evenimentul va începe la trei dimineaţa, ora României, la hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, LA şi va fi prezentat de comediantul britanic Ricky Gervais, care a fost gazda ceremoniei şi anul trecut. Filmul „”The King’s Speech” de Tom Hooper s-a impus anul acesta la Globurile de Aur cu şapte nominalizări printre care cele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal şi cel mai bun scenariu.
Lungmetrajul produs de fraţii Weinstein, care au făcut din compania Miramax un client fidel la Oscaruri şi Globurile de Aur, spune povestea lui George al VI-lea al Angliei (Colin Firth), care îşi învinge bâlbâiala şi îşi asumă pe deplin rolul de rege al Marii Britanii în vreme de război, cu ajutorul unui terapeut care practică metode mai puţin ortodoxe, potrivit Mediafax. Însă lupta pentru cel mai mare premiu este strânsă deoarece producţia concurează cu filme apreciate precum : „Începutul/ Inception”, de Christopher Nolan, „Reţeaua de socializare/ The Social Network”, de David Fincher, „The Fighter”, de David O. Russell, şi „Black Swan”, de Darren Aronofsky, toate candidate la categoriile „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor”.
Criticată de industria cinematografică de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, deoarece câştigătorii sunt decişi de un juriu format din doar 81 de reprezentanţi, faţă de cei 5.755 de membri cu drept de vot ai Academiei de film americane, ce decernează Oscarurile, gala Globurilor de Aur constituie un eveniment important la Hollywood.

Nominalizări
Artiştii nominalizaţi la Globul de Aur aduc strălucirea pe covorul roşu, printre ei numărându-se Nicole Kidman, Natalie Portman, Annette Bening, Anne Hathaway, Angelina Jolie, Julianne Moore, Helena Bonham Carter, Colin Firth, Mark Wahlberg, Johnny Depp, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Michael Douglas şi Christian Bale. La categoria cel mai bun actor dintr-o dramă, bătălia se va da între Colin Firth, protagonistul din „The King’s Speech” şi Jesse Eisenberg care joacă rolul fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg în „The Social Network”. Ceilalţi nominalizaţi sunt James Franco pentru rolul din „127 Hours”, Ryan Gosling – „Blue Valentine” şi Mark Wahlberg -„The Fighter”.
În competiţia pentru  cea mai bună actriţă într-o dramă, Natalie Portman este considerată favorită datorită rolului său din filmul „Black Swan”. Alte nume importante de la Hollywood ca Halle Berry, Nicole Kidman, Jennifer Lawrence şi Michelle Williams au fost nominalizate pentru acest premiu.
Iar pentru secţiunea cea mai bună comedie sau muzical au fost  nominalizate filmele : „Alice in Wonderland”, „The Tourist”, „The Kids Are All Right”, „Red”, „Burlesque” şi „The Kids” . Pentru rolurile din primele două filme, Johnny Depp s-a ales cu două nominalizări la categoria cel mai bun actor într-o comedie  sau muzical. AFP apreciază că şi Franţa are şanse la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”, cu „Concertul” de Radu Mihăileanu. Filmul semnat de regizorul de origine română concurează, printre altele, cu „Biutiful” de Alejandro González Iñárritu.
Anul trecut, Globul de Aur pentru cel mai bun film-dramă a revenit producţiei „Avatar”, de James Cameron, în timp ce premiul pentru cel mai bun film-comedie/ musical a revenit „Marea mahmureală/ The Hangover”, de Todd Phillips. De cealaltă parte, premiul Oscar pentru cel mai bun film a revenit peliculei „The Hurt Locker”, de Kathryn Bigelow. Decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA), premiile Globul de Aur nu anticipează neapărat câştigătorii galei premiilor Oscar, dar pot, totuşi, să fixeze anumite jaloane pe drumul către râvnitele distincţii acordate de Academia de film americană. Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 25 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 27 februarie.

Sursa: romanialibera.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s