Cand se supara cei mari

Doua echipe romanesti de popice, CFR Olimpia ACB Iasi si CFR Cluj au fost eliminate din Liga Campionilor la popice, fara sa joace efectiv, desi erau calificate in aceasta competitie. Stirea a trecut aproape neobservata in Romania, dar scoate in evidenta modul in care suntem priviti si respectati de catre europeni.
Pe 19 octombrie, iesenii au fost anuntati prin mail de catre de catre Federatia Internationala de Popice si Bowling ca vor juca cu Rott Weiss Zerbst in primul tur al Ligii Campionilor. Nemtii le-au propus iesenilor sa dispute ambele manse in Germania dar acestia au refuzat, dorind sa aduca in Romania cea mai titratat echipa a momentului, de pe „Batranul Continent”.
Pe 1 noiembrie, iesenii primesc din partea Federatiei Internationale un nou mail prin care erau anuntati ca sunt eliminati din Liga Campionilor invocand un anumit paragraf de regulament. Clubul condus de Radu Pipa a achitat intre timp aproape 9000 euro, pentru deplasarea si cazarea in Germania.
Iesenii cred acum ca eliminarea lor vine ca o razbunare pentru faptul ca au refuzat sa dispute ambele manse in Germania si protesteaza oficial.
„Regulile „jocului” nu se schimba în timpul desfasurarii acestuia, fara acordul partilor, în speta CFR Olimpia ACB Iasi si România. Pentru deplasarea la Zerbst clubul nostru a acontat suma de 8.650 euro, pentru retinerea biletelor de avion pentru jucatori, antrenori si oficiali si pentru un precontract ferm cu o firma specializata în transporturi internationale de persoane. Decizia NBC credem ca jigneste moral nu numai clubul sportiv CFR Iasi 2002, dar si Federatia Româna de Popice-Bowling, Autoritatea Româna pentru Sport si Tineret, dar si România, tara care face parte cu drepturi egale cu ale Germaniei, din Uniunea Europeana” se spune in protestul oficial al clubului CFR.
Cel mai suparat este presedintele CS CFR Iasi, Radu Pipa, care mai spera intr-o rasturnare de situatie.
„Eu cred că am greşit grav în faţa echipei SKV Rot-Weiss Zerbst şi a conducerii federaţiei internaţionale care este tot din Germania prin faptul că ne-am păstrat demnitatea de sportivi români şi nu am acceptat să jucăm ambele manşe în deplasare!!! Am vrut să aducem Liga Campionilor la Iaşi, pentru a doua oră în ultimii ani, dar de data aceasta ni s-a pus pumnul în gură şi ni s-a spus HALT, doar până aici aveţi voie să ajungeţi” a spus Radu Pipa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s