Presedintia, Parlamentul, Guvernul si partidele, pe ultimele locuri in increderea populatiei

Ultimele locuri in topul increderii populatiei in institutii sunt ocupate de Presedintie, Parlament, Guvern si partide, pe primele locuri situandu-se pompierii, Biserica si Armata, potrivit unui sondaj realizat de Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB), la comanda Pro-Democratia.
Astfel, romanii au foarte mare incredere in pompieri (89 la suta, unde 100 la suta inseamna foarte multa si destul de multa incredere), biserica (80 la suta), armata (73 la suta), jandarmerie (63 la suta), mass-media (61 la suta), institute de sondare a opiniei publice (57 la suta), primaria localitatii (55 la suta), si Politie (55 la suta). La mijlocul topului privind increderea se afla Serviciul Roman de Informatii (40 la suta), Avocatul Poporului (34 la suta), organizatiile non-guvernamentale (33 la suta), sindicatele (32 la suta), justitie (29 la suta) si banci (25 la suta).
Ultimele institutii pe lista increderii se afla Presedintia, cu 17 la suta fata de 48 la suta intr-u studiu din februarie 2009, Parlamentul, cu 14 la suta fata de 20 la suta in februarie 2009, Guvernul, cu 13 la suta fata de 26 la suta in februarie 2009 si partidele politice, cu 12 la suta fata de 14 la suta in 2009. Presedintele Pro Democratia, Cristian Parvulescu, a declarat, cu prilejul prezentarii sondajului, ca niciodata incredea in institutia Presedintiei nu a fost atat de scazuta. El a aratat ca aceasta institutie a avut mereu cote de incredere de circa 50 la suta, fiind inregistrata o singura exceptie, cea din timpul mandatului presedintelui Emil Constantinescu.
Studiul a fost realizat in perioada 23-28 septembrie 2010 de Compania de Cercetare Sociologica si Branding, pe un esantion reprezentativ alcatuit din 1.017 persoane, sondajul de opinie avand o marja de eroare de plus minus 3,1 la suta.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s