Şefii Jandarmeriei, DGIPI şi Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică demisionează

Şefii Jandarmeriei, Olimpiodor Antonescu, DGIPI, Ştefan Pop, şi Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, Dan Valentin Fătuloiu, îşi vor prezenta demisiile, în urma scandalului generat de marşul ilegal al poliţiştilor, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.Ministrul Vasile Blaga şi-a anunţat în şedinţa de luni a liderilor Coaliţiei, organizată la Guvern, intenţia de a demisiona din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, fără ca demisia să fie depusă până la această oră la cabinetul premierului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a ajuns, luni dimineaţă, la Palatul Victoria pentru a-şi prezenta demisia , în urma scandalului generat de marşul ilegal al poliţiştilor şi după ce preşedintele şi premierul au renunţat la serviciile de escortă ale Poliţiei. Surse ministeriale au declarat că ministrul Vasile Blaga a venit la sediul Guvernului pentru a-şi depune demisia de onoare. El a intrat în Palatul Victoria având în mână mai multe hârtii. Anterior, surse ministeriale declarau, pentru MEDIAFAX, că ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, intenţionează să îşi dea demisia de onoare şi să o înainteze, luni, premierului Emil Boc.
Potrivit cotidianului Gândul , care citează surse din PDL, ministrul de Interne Vasile Blaga ar fi luat decizia de a demisiona după ce a refuzat să facă ceea ce i-a propus Traian Băsescu şi să îi demită pe şefii Poliţiei şi Jandarmeriei. Ministrul ar fi considerat că cei doi nu sunt vinovaţi pentru comportamentul celor 6.000 de poliţişti care au mărşăluit ilegal până la Cotroceni. Sursele citate au spus că Blaga consideră gestul său o demisie de onoare şi că l-a informat încă de duminică seară pe premierul Emil Boc de intenţia sa, pe care urmează să o facă publică luni, la ora 11.00.
Vasile Blaga a preluat conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor în decembrie 2009, funcţie pe care a mai deţinut-o la începutul guvernării Alianţei DA. Blaga a fost, din octombrie până în decembrie, interimat la conducerea MAI, funcţie deţinută în paralel cu cea de la Ministerul Dezvoltării Regionale.
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ar putea fi înlocuitorul lui Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, după demisia lui Vasile Blaga, au declarat, luni dimineaţă, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale. Potrivit surselor citate, în locul lui Gabriel Oprea la conducerea Ministerului Apărării Naţionale ar urma să fie numit Cristian Diaconescu.
Gabriel Oprea a mai ocupat portofoliul Internelor la începutul anului 2009. El a demisionat în 13 ianuarie 2009, după 20 de zile în care a condus MAI, ca urmare a faptului că PSD i-a retras sprijinul politic întrucât nu s-a consultat cu partidul la numirea secretarilor de stat, inclusiv la a lui Virgil Ardelean la DGIPI.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s