Ajutoare de la UE pentru 6400 de suceveni

Peste 6000 de locuitori ai municipiului Suceava beneficiază anul acesta de ajutoarele trimise de Uniunea Europeană, sub formă de alimente, care sunt distribuite de Primăria Suceava persoanelor defavorizate. În total, municipiului Suceava i-au revenit aproape 180 de tone de alimente, care vor ajunge la 6400 de beneficiari. Pentru fiecare dintre persoanele defavorizate se dau câte 14 kg de făină de grâu, şapte kg de mălai, 3,6 kg paste făinoase, 1,3 kg de biscuiţi, un kg de zahăr şi 1,5 kg de lapte praf, acestea fiind distribuite la sediul din Burdujeni al Primăriei Suceava.
Deşi până acum, doar o parte din cantităţile alocate Sucevei au ajuns la destinaţie, alte 45 de tone de făină albă, cinci tone de mălai, 2,7 kilograme de biscuiţi şi 9,8 tone de lapte praf fiind încă aşteptate, aproape 3000 de suceveni au ridicat deja mare parte din produsele care le sunt destinate.
Zilnic, la sediul de primărie din Burdujeni vin câte 280 – 300 de persoane, cărora li se distribuie cantităţile cuvenite de făină, zahăr, mălai, paste făinoase şi biscuiţi, urmând ca pentru lapte praf să revină altă dată. Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava, Narcisa Marchitan, a precizat că persoanele îndreptăţite să beneficieze de aceste ajutoare de la UE sunt cele cu handicap grav, pensionari cu pensii mai mici de 400 de lei, şomeri şi beneficiari de venit minim garantat. Anul trecut, tot pentru aceste categorii sociale s-au dat câte 15 kg de făină şi patru kg de zahăr, dar după ce numai o parte dintre cei trecuţi pe liste s-au prezentat să le ia, doritorii au mai primit încă şapte kg de făină şi două kg de zahăr.
Produsele alimentare provin din stocurile comunitare de intervenţie destinate persoanelor defavorizate, finanţarea asigurându-se din Fondul European de Garantare Agricolă(FEGA), în cadrul schemelor de reglare a pieţei.

Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s