Ziariştii elveţieni desfiinţează Clujul: „e un fel de Orient Mijlociu”

Cotidianul elveţian Blick desfiinţează oraşul unde are loc prima partidă disputată de FC Basel în ediţia din acest an din Liga Campionilor, Cluj-Napoca.
Într-un articol publicat pe site şi însoţit de 38 de fotografii ziariştii critică drumurile proaste din Cluj, pline de gropi “care trebuie evitate, cu scopul de a evita ruperea axelor” maşinii” şi compară Clujul cu Orientul Mijlociu. De altfel ziariştii elveţieni au fost şi la fosta groapă de gunoi de la Pata Rât, unde trăieşte o colonie de ţigani. “Cu cât te depărtezi de centru, cu atât mai mare e sărăcia”, arată ziariştii. “Mexico City” este districtul în care aproape nimeni nu are un loc de muncă. Oamenii de aici trăiesc pe străzi sau din vânzarea de fier vechi, în barăci din fier ondulat sau din lemn, similare cu aşezările din Africa de Sud. Apa curentă şi energia electrică sunt un lux”, arată aceştia.
Articolul arată că Clujul este un “oraş al contrastelor”. “În timp ce în Pata Rât dependenţii de droguri, alcoolicii, copiii şomerilor luptă zilnic împotriva foamei şi setei, banii nu contează pentru adversarii Basel în Liga campionilor, CFR Cluj. Proprietarul clubului, Arpad Paszkany, este un antreprenor de succes. El a pompat în ultimii ani peste 100 de milioane de franci în clubul de fotbal”, arată cotidianul elveţian, care nu uită să menţioneze că Paszkany conduce un Ferrari şi că a adus la Cluj trupa rock Iron Maiden, după ce CFR Cluj a câştigat Cupa, Campionatul şi Supercupa. “Oamenilor din Pata Rât puţin le pasă (de meciul de diseară-n.red.). Un bilet costă până la 75 de franci iar ei nu îşi pot permite, oricum”, conchid autorii articolului.

Sursa: ziuadecj.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s