3,5 milioane de euro pentru reabilitare Spitalului Judetean din Cluj

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a semnat contractul cu Consorţiul austriac câştigător pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie din spitalul clujean, astfel încât acestea  să se ridice la nivelul cerinţelor actuale şi a normelor europene.
Suprafaţa care va fi reabilitată este de 4373 m2. Vor fi realizate lucrări de recompartimentare a secţiilor vizate pentru a se asigura  fluxurile şi circuitele funcţionale necesare desfaşurării activităţii. Vor fi reabilitate instalaţiile de electrice şi se vor realiza sau reabilita, după caz, instalaţiile de gaze medicale pentru oxigen, aer comprimat sau vid.  Tot din aceste fonduri se vor reabilita instalaţiile de încălzire sau ventilaţie pentru realizarea unui microclimat optim şi controlat şi vor fi refăcute instalaţiile sanitare, tâmplăria, finisajele la pereţi, pardoseli, tavane etc.  Fondurile vor ajunge şi pentru construirea a două ascensoare noi.
Valoarea totală a contractului este de 15,262,292.46 lei (TVA 24%) şi se realizează în cadrul Proiectului privind reforma sectorului sanitar – faza a 2-a, cu finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. Lucrările de reabilitare vor începe în toamna acestui an şi se vor finaliza în primăvara anului 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s