Aparat pentru prelucrarea tutunului confiscat de politiştii din Bacău

În urma efectuării a 13 descinderi în Bacău şi Brăila, la mai mulţi suspecţi de contrabandă cu produse accizabile sau contrafăcute (tutun), poliţiştii au depistat un utilaj pentru prelucrarea tutunului şi fabricarea ţigărilor, precum şi 625 kg. de tutun prelucrat.
Acţiunea a vizat fapte comise de către membrii unei grupări organizate formate din cetăţeni moldoveni şi români, suspectaţi că se ocupau de contrabanda cu produse accizabile sau contrafăcute (tutun), precum şi de „spălarea” fondurilor astfel obţinute, prin reinvestirea acestora în afaceri legale. Au fost efectuate 13 percheziţii, dintre care nouă percheziţii imobiliare la domiciliile sau reşedinţa mai multor persoane, cetăţeni moldoveni şi români, membri ai grupării şi patru percheziţii în locaţii unde existau indicii că erau amplasate utilaje de contrafacere a ţigărilor, precum şi produse finite accizabile (pachete ţigări de diferite mărci) şi care funcţionau ca depozite sau puncte intermediare de descărcare / încărcare a materiilor prime.
În urma acestor percheziţii a fost identificat un utilaj pentru prelucrarea tutunului şi fabricarea ţigărilor, precum şi 625 kg. de tutun prelucrat, în valoare de 216.108 lei. Utilajul depistat este cel mai complex utilaj de acest gen, identificat până în prezent în România, ce permite efectuarea unor operaţiuni de preparare/pregătire tutun (respectiv uscare şi mărunţire-tocare tutun) pentru fabricarea ţigaretelor. Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar faţă de alte trei persoane din Republica Moldova s-a dispus punerea în urmărire internaţională, întrucât acestea se sustrag cercetărilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s