Un fermier cere despăgubiri pentru găinile moarte după ce avioane militare i-au survolat ferma

Un fermier francez intenţionează să dea în judecată Ministerul Apărării, după ce două avioane militare au survolat la joasă altitudine ferma sa, provocând moartea a aproape 5.000 de găini, relatează Mail on Sunday, în ediţia online, potrivit Mediafax.
„Puii au fost absolut îngroziţi şi câteva mii dintre ei au murit pe loc”, a declarat Etienne Le Mehaute, care intenţionează să solicite Ministerului Apărării despăgubiri în valoare de 14.500 de euro. Un purtător de cuvânt al Ministerului francez al Apărării a confirmat că în zonă se aflau două avioane militare, dar a dezminţit că acestea ar fi încălcat reglementările privind altitudinea de zbor. El a precizat că autorităţile au declanşat o anchetă asupra incidentului. În Marea Britanie, guvernul britanic se confruntă frecvent cu solicitări de acest tip şi plăteşte cu regularitate despăgubiri pentru locuitorii care se plâng de zgomotul făcut de avioanele militare.
Anul trecut, armata britanică a plătit peste 50.000 de euro unui fermier din Staffordshire, care a dovedit că găinile au depus mai puţine ouă după ce au fost speriate de zgomotul făcut de avioane, iar un crescător de cai de curse a primit aproape 150.000 de euro deoarece unul dintre cai s-a accidentat după ce fusese speriat de aparate de zbor militare.

Sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s