O balerina din Rusia a schimbat istoria lumii

Cateva documente strict secrete, din timpul celui de-al doilea razboi mondial, date publicitatii de catre agentia britanica de spionaj MI5 au dovedit ca o spioana nazista de origine rusa s-a aflat in spatele infrangerii suferite de aliati in Norvegia.
Hartiile arata ca Marina Lee, o balerina blonda a furat planurile de lupta a britanicilor ce vroiau sa-i alunge pe germani din teritoriile ocupate din Norvegia. Marina a fost infiltrata in cartierul general al fortelor britanice de unde a obtinut informatii cheie in legaturile cu planurile de lupta a generalului Auchinleck. Trupe britanice, franceze si norvegiene au fost obligate mai tarziu sa se retraga din teritoriile ocupate de nemti desi planuisera sa castige partea nordica a continentului. Dupa acest fiasco, primul ministru britanic Neville Chamberlain a fost inlocuit cu Winston Churchill.
Nascuta la St. Petersburg, Marina Lee a fost casatorita cu un comunist norvegian pe cand era o balerina de succes. Descrisa ca o femeie „inalta, blonda, cu o figura frumoasa, rafinata si manierata” Marina Lee stia cinci limbi straine si era considerata de catre germani o spioana de mare valoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s