7 tentative de sinucidere la Iasi

7 pacienti au ajuns la Spitalul de Urgente „Sfantul Ioan” in urma tentativelor suicidare prin plagi mutilante. Doi dintre acestia au ajuns in aceasta noapte in UPU in stare critica, adusi de ARTI (ambulanta de resuscitare si terapie intensiva, cu medic) in soc hemoragic.
P.I. de 37 de ani, din Iasi, a fost adus cu artera humerala dreapta sectionata, palid, transpirat, cu tensiune nedeterminabila. A fost preluat rapid in UPU necesitand resuscitare si hemostaza provizorie. A fost transportat de medicii de urgenta direct in sala de operatii a Clinicii de Chirurgie Reconstructiva unde o echipa mixta formata din chirurgi reconstructivi (condusa de dr.Tamas) si de urgenta (condusa de dr. Stirbu) au realizat reconstructia vasculara.
Un alt pacient de 24 de ani din Tibanesti, T.S., a ajuns tot in soc dupa ce si-a taiat atat radiala cat si cubitala dreapta. Echipa  de medici de urgenta din UPU a preluat simultan ambele cazuri si a reusit sa rezolve problemele extrem de dificile legate de transportul prin curte la sala de operatii, pe scari, fara lift.
Un alt pacient, B.A. de 27 de ani, si-a provocat plagi la nivel cervical si la nivelul antebratului stang fiind rezolvat in sala de operatii UPU.
„Mare parte din plagile autoprovocate au fost dupa conflicte casnice si abuz etanolic. Exista o initiativa legislativa in care se prevede ca cei ajunsi in serviciile de urgenta in urma abuzului etanolic sa fie considerati neasigurati si sa suporte terpia de care au beneficiat. Totodata, absenta unor conditii normale pentru preluarea si terapia pacientilor ridica zi si noapte probleme majore privind prognosticul acestor pacienti. Solutia este deschiderea noului spital din Copou fara de care nu se pot concepe conditii normale de tratament”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, coordonator UPU Spitalul de Urgente Sfantul Ioan. (Comunicat de presa)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s