Cazuri suspecte de infecţie cu virusul West Nile, la Tulcea

Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea aşteaptă din partea Institutului „Cantacuzino” din Bucureşti confirmarea sau infirmarea a două suspiciuni de infecţii cu virusul West Nile.
Directorul ASP Tulcea, Laurenţia Militaru, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că este vorba de doi bărbaţi cu vârste de 18 şi 43 de ani. „În antecedente, în istoricul bolii, observăm că s-au deplasat în Deltă şi nu ştim cât de protejaţi au fost împotriva ţânţarilor. Analizele au fost efectuate, sunt la Institutul Cantacuzino de unde aşteptăm confirmare sau poate chiar infirmare. Evoluţia lor este favorabilă”, a afirmat Laurenţia Militaru.
Potrivit acesteia, ASP derulează în perioada aprilie-octombrie un program special de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile la toate meningitele cu lichid cefalorahidian clar.
„Profit de ocazie şi recomand ca persoanele să apeleze la măsurile de protecţie împotriva ţânţarilor, începând cu montarea sitelor, de a sta acoperiţi mai ales dacă sunt în Delta Dunării sau în alte zone umede cu populaţii de ţânţari, până la a folosi substanţele pe piele împotriva ţânţarilor. Aceste recomandări sunt adresate şi turiştilor care sunt mai puţin obişnuiţi cu ţânţarii decât populaţia locală”, a spus directorul ASP.
Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct de la om la om. Potrivit Ministerului Sănătăţii, în România în anul 1996 a evoluat cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa care a totalizat 393 de cazuri. Urmare a acestui fapt, începând din 1997 autorităţile sanitare au implementat un sistem de supraveghere a acestei infecţii la om, sistem care funcţionează şi în prezent. În anul 2009, prin acest sistem au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s