Traian Basescu atentioneaza opozitia: S-ar putea sa va reuseasca motiunea si sa va chem la guvernare

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, in interviul  pentru HotNews.ro, ca nu va avea „nicio ezitare” sa incredinteze guvernarea opozitiei in cazul in care vine cu un program credibil, iar motiunea de cenzura trece. Seful statului a afirmat ca liderii partidelor care sustin ideea suspendarii sale „risca sa mai aiba o surpriza”, ca in 2007.
„Orice solutie in interes national, nu in interes de partid, va fi cea pe care o sustin. De aceea, vin si consolidez ceea ce am spus, ca sa nu las loc la speculatii: daca opozitia vine cu un program mai credibil decat ce face actualul guvern, nu voi avea nicio ezitare, in cazul in care o motiune de cenzura trece, sa le incredintez guvernarea”, a declarat Traian Basescu.
Intrebat daca PDL, creditat cu 15% in sondajele de opinie, mai poate guverna, presedintele a raspuns: „Guvernarea se asigura pe numar de voturi in Parlament, de parlamentari. Intre doua alegeri, acesta este criteriul. Esential pentru mine este sa existe stabilitate politica. Reiterez un apel pe care l-am facut la Opozitie: atentie la ce va doriti cu motiunea de cenzura, ca s-ar putea sa va reuseasca si sa va chem la guvernare daca aveti un program corespunzator”, a spus seful statului.
„Eu nu pot, cu toata nemultumirea mea fata de lentoarea masurilor pe care le ia actualul Guvern, nu pot sa nu recunosc faptul ca sunt mult mai bune masurile luate de actualul Guvern decat propunerile domnului Ponta si ale domnului Antonescu”, a adaugat presedintele.
Basescu a declarat totodata ca liderii partidelor care iau in considerare suspendarea sa din functie trebuie sa isi aminteasca de demersul din 2007.
„Liderii partidelor care promoveaza aceasta idee ar trebui sa-si aduca aminte de 2007 . Daca se conduc dupa sondaje, risca sa mai aibe o surpriza, pentru ca tot dupa sondaje au facut suspendarea din 2007”, a spus presedintele.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s