Insulele greceşti, cele mai afectate de greva transportatorilor rutieri

Greva transportatorilor rutieri continuă, vineri, să perturbe puternic turismul în Grecia, pentru cea de-a cincea zi consecutiv, limitând aprovizionarea cu carburant şi produse alimentare, mai ales pe insule. „Problemele de aprovizionare continuă să se intensifice, mai ales pe insule, iar situaţia este departe de a reveni la normal în pofida deciziilor guvernamentale de a rechiziţiona camioanele”, a declarat Georges Telonis, preşedintele Uniunii greceşti a operatorilor de turism (HATTA).
„Camioanele nu par a avea intenţia de a se întoarce la muncă, profitând astfel de lentoarea procedurii administrative de rechiziţionare”, a adăugat Telonis.
Preşedinţii sindicatelor şoferilor de camioane se vor întâlni, vineri după-amiază, pentru a decide dacă vor continua greva, această reuniune fiind considerată „crucială” de sindicate şi de agenţiile de turism.
Reprezentanţii şoferilor au avut întrevederi, joi, timp de mai multe ore, cu ministrul Transporturilor, Dimitris Reppas, după o manifestaţie în faţa ministerului, în cadrul căreia au fost înregistrate incidente cu forţele de ordine. Greva a provocat nemulţumirea agenţiilor de turism, care sunt îngrijorate de anularea rezervărilor. Firmele de închieri de maşini se declară „paralizate” de această grevă. „Sute de turişti au renunţat să mai închirieze maşini, deoarece nu pot alimenta”, potrivit unui comunicat al acestor firme.
Transportatorii rutieri protestează faţă de un proiect de lege privind liberalizarea exercitării meseriei lor, o măsură prevăzută în planul de redresare a finanţelor cerut de UE şi Fondul Monetar Internaţional pentru a face faţă crizei financiare.
Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s