Adio recurs pentru soferii care dau Politia Rutiera in judecata

De anul viitor, soferii care primesc o amenda si dau Politia Rutiera in judecata nu vor mai putea face recurs. Schimbarea este cuprinsa legile privind „mica reforma in justitie”, legi propuse de Guvern. In acest moment, soferii nemultumiti pot contesta amenda la judecatorie. Daca aici nu-si gasesc dreptatea, merg mai departe la tribunal. Insa de anul viitor, dreptul la recurs va fi anulat, iar soferii, chiar daca au sau nu dreptate, vor fi nevoiti sa se multumeasca doar cu decizia magistratilor de la judecatorie. Autoritatile sustin ca masura va duce la urgentarea solutionarii proceselor. Anul trecut, peste 15%  dintre contestatiile soferilor respinse la judecatorie au fost admise la tribunal.
In 2009, peste 174.000 de romani au contestat in instanta diversele amenzi pe care le-au primit. Majoritatea pentru incalcarea legislatiei rutiere. La Tribunalul Cluj, de exemplu, magistratii judeca in fiecare luna cate 220 de asemenea dosare, ceea ce inseamna 90% din totalul cauzelor.
Masura ar urma sa intre in vigoare de la inceputul anului viitor. Pachetul de legi privind „mica reforma in justitie” urmeaza sa fie avizat de Guvern, dupa care va merge in Parlament.

Sursa: incont.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s