45 de milioane de lei din Fondul de mediu pentru zonele afectate de inundaţii

Guvernul a adoptat astăzi două hotărâri prin care alocă bani pentru zonele afectate de inundaţii şi de alunecări de teren.
Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat că este vorba de acordarea a 30 de milioane de lei pentru patru judeţe afectate de inundaţii: Iaşi, Tulcea, Harghita şi Covasna, şi a 15 milioane lei pentru a stabiliza zona, afectată de o alunecare de teren, dintre Malu cu Flori şi Pucheni. De altfel, primul-ministru Emil Boc şi ministrul Mediului, Laszlo Borbely, s-au deplasat ieri în judeţul Dâmboviţa şi au discutat cu autorităţile locale despre lucrările necesare pentru consolidarea zonelor afectate de alunecările de teren. Până în prezent, au mai fost alocate 72 de milioane de lei din Fondul de mediu pentru trei investiţii.
„Înainte de inundaţii am luat decizia de a aloca 438 milioane lei în următorii trei ani, din Fondul de mediu, pentru prevenirea inundaţiilor. Anul acesta vom da cei mai mulţi bani pentru prevenirea inundaţiilor din 1990 încoace, aproape 900 milioane lei – cu aceste 30 milioane lei ” a precizat Laszlo Borbely.
Borbely a mai anunţat că Ministerul Mediului a finalizat Strategia de prevenire împotriva inundaţiilor între 2010 şi 2035, care va fixa acele decizii strategice pe care Guvernul va trebui să le dea, urmând ca aceasta să fie discutată în şedinţă de guvern.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s